Baschet

Ancheta a FIBA dupa bataia generala de la meciul amical Grecia-Serbia

Federatia Internationala de Baschet (FIBA) va deschide o ancheta privind incidentele violente ce au avut loc între jucatori cu ocazia unui meci amical dintre Serbia si Grecia, disputat, joi, la un turneu în Atena, informeaza AFP.

"Sunt oripilat de aceste scene de violenta deplorabile, care au murdarit întâlnirea dintre Grecia si Serbia. FIBA va verifica în cel mai scurt timp ceea ce s-a întâmplat atunci, pentru a determina circumstantele care au declansat aceste acte de violenta", a precizat, într-un comunicat, Patrick Baumann, secretar general al forului international, care a insistat ca vor fi luate masuri extrem de severe împotriva protagonistilor acestor incidente.

Pivotul sârb Nenad Krstici, banuit ca s-a aflat la originea bataii generale si care si-a petrecut noaptea de joi spre vineri în închisoare, dupa ce a aruncat un scaun în directia grecului Yiannis Bourousis, caruia i-a spart capul, si-a cerut scuze public pentru gestul sau.

"Vreau sa-mi cer scuze fata de poporul elen, fata de jucatori si de Yiannis Bourousis. Îmi pare rau pentru ceea ce s-a întâmplat, desi astfel de lucruri se mai întâmpla. Coechipierii mei si eu ne-am enervat când arbitrul l-a trimis pe antrenor în tribune si lucrurile s-au precipitat", a declarat Nenad Krstici, component al echipei Oklahoma City Thunder din NBA.

Cele doua echipe se pregatesc pentru a participa la Campionatul Mondial din Turcia (26 august - 12 septembrie).

Mediafax



Ancheta a FIBA dupa bataia generala de la meciul amical Grecia-Serbia