Baschet

Tau Ceramica se mentine la conducerea grupei A din Euroliga

Euroliga masculina de baschet a programat, miercuri seara, etapa cu numarul cinci, grupa A completandu-si toate cele patru jocuri, singura victorie a oaspetilor fiind consemnata la Ljubljana, unde Tau Ceramica s-a impus cu 92-78 in fata celor de la Union Olimpija.

Cel mai bun marcator al Euroligii din acest sezon, Igor Rakocevic, si-a respectat statutul de cosgeter, trecandu-si in cont 26 de puncte, fiind urmat de Pete Mickeal cu 15 puncte, Tiago Splitter cu 14 puncte, in timp ce Will McDonald si Zoran Planinic au incheiat jocul cu doar 11 puncte in dreptul lor. De cealalta parte, Ronell Taylor a fost cel mai bun marcator, reusind 14 puncte pentru Union Olimpija.

In urma acestui succes Tau Ceramica se mentine la sefia grupei A, cu patru succese si o infrangere, la egalitate cu CSKA Moscova, rusii invingand pe teren propriu pe Zalgiris Kaunas, cu 78-70. Pentru CSKA a fost al 21-lea succes consecutiv obtinut in Universal Sports Arena. Cel mai bun marcator al disputei de la Moscova a fost lituanianul Ramunas Siskauskas, care a reusit 19 puncte in fata conationalilor sai de la Zalgiris, in timp ce de la oaspeti s-a evidentiat Marko Popovic, cu 14 puncte.

Olympiakos Pireu a invins la scor pe Prokom Trefl Sopot, cu 109-65, obtinand a treia victorie din cinci jocuri, Arvidas Macijauskas fiind marcatorul meciului, cu 27 de puncte in cont. Montepaschi Siena a castigat derbiul intern cu Virtus Bologna, scor 80-69, acumuland a treia victorie in grupa A, in timp ce pentru Virtus se anunta vremuri nu tocmai bune, dupa inregistrarea celei de-a patra infrangeri. Ksistof Lavronovic de la Montepaschi a fost cel mai bun marcator de pe teren, cu 24 de puncte.

Urmatoarea etapa programeaza derbiul dintre Tau Ceramica si CSKA Moscova, Olympiakos si Zalgiris duelandu-se pentru pozitia a treia in grupa.

In singurul meci programat in grupa B, turcii de la Efes Pilsen Istanbul au produs surpriza, invingand in deplasare pe Lietuvos Rytas, cu 77-70, provocandu-le astfel lituanienilor prima infrangere in aceasta editie a Euroligii. Americanul gazdelor Hollis Price si-a continuat forma buna din acest inceput de sezon, marcand 25 de puncte, dar Drew Nicholas (19 puncte) si Ermal Kuqo (15 puncte) s-au dovedit decisivi pentru Efes Pilsen.

Joi sunt programate celelalte meciuri ale grupei B, Maccabi Tel-Aviv-Cibona Zagreb, Le Mans-Unicaja Malaga, Aris Salonic-AJ Milano.

Panathinaikos Atena si-a pastrat seria de invincibilitate si dupa etapa a cincea a Euroligii, realizand scorul serii de miercuri. Campionii eleni au castigat cu 123-83 deplasarea de la Chorale Roanne. In urma acestui rezultat Panathinaikos a egalat recordul de puncte marcate in Euroliga, acesta apartinand pana miercuri israelinor de la Maccabi, care invinsesera pe Scavolini cu 123-73, pe 25 noiembrie 2004. Andrea Zizic a fost marcatorul meciului, cu 26 de puncte. In al doilea meci programat miercuri seara in grupa C, Partizan Belgrad a trecut pe teren propriu de Lottomatica Roma, cu 91-86, Nikola Pekovici conducandu-i pe belgradeni spre al treilea succes in grupa.

Seara de joi programeaza derbiul spaniol dintre Barcelona si Real Madrid, in cealalta partida a grupei intalnindu-se Fenerbahce Ulker Istanbul si Brose Bamberg.

Onlinesport



Tau Ceramica se mentine la conducerea grupei A din Euroliga