Stiri Auto

Vedeta Top Gear, Jeremy Clarkson, in centrul unui scandal de rasism

Jeremy Clarkson, una dintre vedetele BBC si coordonatorul emisiunii si revistei de masini Top Gear, se afla in centrul unui scandal de rasism in Marea Britanie. Impactul a fost atat de puternic, incat el s-a filmat singur cerandu-si scuze.

Clarkson a tinut prima pagina a ziarului Daily Mirror cu titlul "A folosit cuvantul cu litera N". "Nigger", tradus in limba romana cu "cioara", apare pronuntat de Clarkson in niste imagini care nu au fost niciodata facute publice in emisiune, ci au ramas ca duble in arhiva BBC. Cumva, cei de la Mirror au pus mana pe ele. Iata-le mai jos, iar sub ele se afla modul in care jurnalistul (inca) de la BBC raspunde. "Inca", pentru ca a fost amenintat ca la prima abatere va fi dat afara.

Clarkson a iesit vizibil afectat si si-a cerut scuze, intr-o filmare facuta in fata unui computer: "Nu am folosit nicioata cuvantul cu N. Nu l-am folosit niciodata in viata. Stiam ca rima respectiva continea un cuvant rasist si am incercat sa il evit. Insa, in duble, cu volumul ridicat, acel cuvant oare ca se aude acolo mormait. De aceea am cerut sa se foloseasca o alta dubla  in care am folosit in loc de cuvantul respectiv cuvantul "teacher" (profesor). Am trimis un mesaj in acest sens celor de la Productie. Va rog sa fiti siguri ca am facut tot ce am putut ca sa nu apara asa ceva in emisiune. Imi cer scuze."



Vedeta Top Gear, Jeremy Clarkson, in centrul unui scandal de rasism