Stiri Auto

Sezonul de iarna a sosit cu noutati la AnveloSHOP

Consulta chiar acum noile oferte de la AnveloSHOP si AnvelopeMAG: alaturi de sezonul rece au  sosit in depozite mii de noi anvelope de iarna si anvelope all season! Nu uita - exista numeroase motive atat tehnice cat si legale pentru care sunteti obligat sa faceti trecerea la anvelopele de iarna.

?

Din punct de vedere legal, este obligatoriu sa aveti anvelopele de iarna sau all season montate pe masina in momentul in care conditiile de drum sunt specifice sezonului. Mai exact, pneurile de iarna devin obligatorii cand drumurile sunt acoperite de zapada, de gheata sau de polei. Astfel, indiferent ca vorbim de 1 noiembrie sau de 1 martie, daca drumurile sunt neprielnice, din punct de vedere legal sunteti obligat sa aveti montate anvelopele corespunzatoare.

Tehnic, anvelopele de iarna prezinta mai multe elemente specifice care le ofera performante net superioare celor de vara pe timpul sezonului rece. Cele doua elemente esentiale sunt materia prima din care sunt fabricate si designul specific al benzii de rulare.

In ceea ce priveste cauciucul din care sunt fabricate anvelopele, acesta este apropiat ca structura de cel natural, deci mult mai moale. Acesta se va comporta mult mai bine cand temperaturile scad sub nivelul de 7 grade Celsius, punct din care anvelopele de vara incep la randul lor sa piarda semnificativ din performanta.

Banda de rulare are un aspect specific, diferit de cel al anvelopelor de vara. Aceasta are un design mult mai agresiv, cu numeroase blocuri de cauciuc, caneluri si microstriatii ce au rolul de a asigura un nivel al sigurantei si al confortului cat mai ridicat. Scopul acestora este de a maximiza aderenta, tractiunea si de a reduce distantele de franare pe drumurile ude sau inzapezite.

Noutatea sezonului la AnveloSHOP si AnvelopeMAG este aditia brandului NOKIAN, specialistul finlandez in anvelope de iarna. Acestia au reusit recent sa lanseze primul model de anvelopa de iarna cu clasa A la aderenta. Nokian detine cel mai mare centru de dezvoltare si testare de anvelope de iarna din lume, fapt care recomanda si mai mult acest brand.

Recomandarile noastre:

Anvelope de iarna NOKIAN WR A4

Anvelope de iarna NOKIAN WR D4

Anvelope de iarna NOKIAN WR A3

Anvelope de iarna NOKIAN WR D3

Alte branduri de anvelope adaugate de curand in ofertele AnveloSHOP si AnvelopeMAG:

KLEBER si TAURUS, detinute de gigantul francez MICHELIN.

UNIROYAL si MATADOR, detinute de grupul CONTINENTAL.

AURORA, fabricate de catre sud-coreenii de la HANKOOK.

APOLLO, brand fabricat de catre cei de la VREDESTEIN.



Sezonul de iarna a sosit cu noutati la AnveloSHOP