Stiri Auto

S-a deschis Pasajul de la Piata Presei. Primele impresii, primele imagini video

Duminica, Pasajul de la Piata Presei, al doilea pasaj rutier inaugurat dupa anul 1989 in Bucuresti, a fost deschis circulatiei. Iata cateva detalii, precum si imagini video filmate cu o camera video GoPro.

Noul Pasaj are 700 de metri lungime si se afla pe sensul de intrare in Bucuresti, de pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti. Se intra pe doua benzi inainte de Rondul de la Piata Presei si se iese tot pe doua benzi pe Bd. Kiseleff. In interiorul pasajului se mai creeaza o banda la dreapta spre Bd. Marasti. 

Asa cum se vede din imaginile video de mai sus, cele doua benzi care ies din pasaj pe Bd. Kiseleff nu cedeaza trecerea celor care vin pe deasupra, ci sunt separate cu linie continua, asigurandu-se fluenta circulatiei. Astfel, cei care vin pe deasupra trebuie sa aiba grija sa nu incalce liniile continue, pentru ca in cazul unui accident vor fi de vina.

Pasajul ma mari capacitatea intersectiei cu 30 de procente. Se estimeaza un trafic mediu de 2.000 de masini pe ora. In zona se vor monitoriza semafoarele pentru a se regla optim, ulterior. 

Constructit a durat un an si 4 luni si a costat aproximativ 15 milioane de euro. 

Acesta este al doilea pasaj rutier construit dupa 1989 in Bucuresti. Primul a fost cel de la Baneasa, inaugurat la 20 de ani dupa Revolutie. A mai durat cinci ani pentru un al doilea pasaj.

[news-56875]

La inaugurarea Pasajului de la Piata Presei, Primarul actual al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca doreste demararea constructiei nou pasaj pietonal subteran, la Muzeul Satului, tot pe Bd. Kiseleff. Acesta ar evita oprirea la semafor, care acum va impiedica fluxul de masini ce va iesi din noul pasaj. De cateva saptamani, pe Bd. Kiseleff se inaugurase un pasaj pietonal care a desfiintat trecerea de pietoni dintre tramvaiul 41 si Pavilionul H (Parc Herastrau).

Oprescu a mai spus ca mai sunt in vedere alte doua pasaje pietonale subtenare: unul pe Lizeanu si altul pe strada Tunari, la intersectia cu Bd. Barbu Vacarescu.

Imaginile de mai sus sunt filmate cu o camera GoPro Hero3+, 1090P, 60FPS.

Vrei si tu un GoPro? Toate camerele, inclusiv modele mai noi, accesorii si prinderi se afla pe siteul GoPro Romania.



S-a deschis Pasajul de la Piata Presei. Primele impresii, primele imagini video