Stiri Auto

Porsche a gasit cauza incendiilor GT3 si ia o masura incredibila

Porsche a oprit recent productia GT3 si a cerut proprietarilor sa nu mai conduca aceste masini dupa ce doua au luat foc din senin, aproape noi noute. Dupa o luna de cautari, cei de la Porsche au gasit cauza focului: niste suruburi! Pentru a elimina riscul de incendiu, trebuie sa schimbe motorul masinii cu totul!

785 de masini Porsche GT3, adica toate vandute pana acum, vor fi rechemate in service pentru a li se schimba motoarele.

Cei de la Porsche afirma ca niste suruburi din motor duceau la incendierea propulsoarelor.

In urma cu o luna, compania germana trimisese un avertisment catre toti posesorii acestor modele sa isi opreasca masinile in garaje si sa nu le mai porneasca pana cand nu se descopera cauza incendiilor. De asemenea, Porsche oprise productia GT3.

Proprietarii de GT3 mai au insa ceva timp de asteptat, pentru ca Porsche trebuie intai sa construiasca noile motoare si apoi sa le trimita catre dealeri. Procedura in sine de schimbare a motorului se va face intr-o singura zi, dar nu se stie cand va incepe.

Intrebati daca ii vor despagubi posesorii de GT3 pentru acest inconvenient major - in afara de a le repara motoarele - cei de la Porsche au spus ca vor discuta cu fiecare, insa pe moment se concentreaza sa le schimbe.

Porsche GT3 este o masina de peste 170.000 de euro.

Si la motoarele 2.0 diesel au fost probleme

Problemele cu motoarele la grupul VAG (VW, Porsche, Skoda etc) nu sunt de azi de ieri. Masinile Volkswagen Passat, Skoda dar si (mai rar Audi A4)  cu motoare disel 2.0 au avut intre anii 2005 si 2008 niste probleme tehnice in toate Europa, oprindu-se din senin complet din cauza injectorelor defecte. VW a asteptat aproape sase ani ca sa schimbe gratis piesele defecte si a facut-o fortata de scandalul din Europa, fara a face insa o rechemare oficiala in service pe aceasta tema.

[news-104915]



Porsche a gasit cauza incendiilor GT3 si ia o masura incredibila