Stiri Auto

Porsche opreste livrarea 911 GT3, dupa ce doua masini au ars complet

Calitatea tehnica indoielnca a masinilor din grupul VW-Porsche continua sa isi arate "roadele". Porsche a oprit livrarea celui mai nou model 911, GT3, dupa ce doua masini au ars din cauze necunoscute.

Porsche a anuntat marti ca oprit livrarea noului 911 GT3. In Elvetia si in Italia, doua masini au ars din cauze inca necunoscute.

Prima dintre ele a ars pe autostrada A1 din Elvetia, in directia St Gallen. Soferul se afla pe drum, conducea, cand a auzit zgomote ciudate de la compartimentul motor. A parasit autostrada si a parcat masina - se pare exact la momentul potrivit. Cateva minute mai tarziu masina a luat foc si a ars complet.

Al doilea Porsche GT3 a ars in Italia. Conform presei locale, kilometrajul masinii era extrem de mic, undeva in jur a doar 60 de kilomeetri, inainte sa ia foc.

Inginerii Porsche, cei care au adus aceste bombe pe sosele, au luat acum masinile arse sa vada ce s-a intamplat, dupa ce teoretic ar fi avut suficient timp de teste pentru a nu produce astfel de autovehicule nesigure. O rechemare a modelului nu este exclusa, a declarat un purtator de cuvant companiei.

Porsche a trimis pana acum pe strazile din Germania 322 de masini din noul model 911 GT3. Vanzarile au inceput cu luna august 2013.

Tot in grupul Porsche, cei de la Volskswagen au creat incepand cu anul 2007 nemultumiri majore in randul clientilor din toata Europa. Masinile cu motoare diesel 2.0 de pe Passat se opreau in drum fara nici un avertisment, din cauza defectarii injectoarelor. VW nu a facut niciodata o rechemare in service pentru aceasta problema, ci doar din 2011 pentru cunoscatori au inceput sa le schimbe pe gratis, doar la cerere. Lansarea facelift-ului de Passat nu a putut opri scaderea vanzarilor acestui model, considerat un esec, un esec venit firesc in urma problemelor tehnice anterioare.

Porsche a iesit sifonata ca imagine si in 2013, dupa ce actorul Paul Walker si prietenul sau au murit arsi intr-un model Carrera GT care a suferit un impact la 160km/h. Porsche trimisese niste documente in anul lansarii pe piata a modelului in care avertiza ca masina era dificil de tinut sub control.

In 2010, la scurt timp dupa lansarea Porsche Panamera, am filmat acest model ridicat cu platforma langa Bucuresti, pe DN1, desi masina nu paruse ca suferise vreun accident.



Porsche opreste livrarea 911 GT3, dupa ce doua masini au ars complet