Stiri Auto

Noul Passat 2015, prima imagine oficiala

Volkswagen a publicat prima imagine oficiala cu noul Passat, care va fi pentru prima oara lansat pe internet la inceputul lunii iulie, urmand ca ulterior a fe vazut pe viu in octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

VW a anuntat ca noul Passat care va fi prezentat in iulie va avea un consum cu 20 de procente mai mic fata de predecesorul sau.  Acest lucru va fi posibil gratie celor 85 de kilograme in minus, o "dieta" obtinuta din folosirea unor materiale mai usoare de inalta duritate.

Cea mai importanta noutate vine sub capota, pentru ca la exterior din ceea ce s-a vazut pana acum nu vor fi mari schimbari, acolo unde isi va face loc un motor bi-turbo de 2,0 litri si 240cp, la un cuplu de 500Nm de la 1,750 rpm. Este primul motor diesel mai puternic de 170cp pe care cei de la Volkswagen il pun pe Passat. Propulsorul de 170cp a fost motorizarea disel de top timp de aproape 10 ani.

[news-107247]

Passat va avea o cutie de viteze DSG noua cu 7 trepte si sistem de tractiuine integrala 4MOTION. In plan este si o versiune hibrida care ar putea avea o autonomie de aproape 1.000km.

Noul Passat (B8) va fi mai mic decat cel actual (B7), insa cei de la VW se lauda cu o cabina mai spatioasa, cu mai mult loc la picioare si cap, dar si un portbagaj mai mare. Masina va veni cu LED-uri standard pe spate (la fel ca si B6, pentru ca B7 are becuri normale). LED-ul pe fata va fi optional.

Un punct de atractie la interior va fi un ecran inspirat de pe Audi TT, de 12,3 inch, pe care se vor afisa ceasurile de bord si datele masinii.

Primele imagini oficiale vor fi publicate la inceputul lunii iulie.



Noul Passat 2015, prima imagine oficiala