Stiri Auto

Montarea de anvelope de iarna – Necesitate si Obligatie

In fiecare an, pe timpul sezonului de iarna, legislatia din Romania ne obliga sa montam anvelope de iarna atunci cand drumurile devin acoperite de zapada, gheata sau polei. Desi multi inca evita sa respecte aceasta lege (astfel circuland cu anvelope de vara pe timp de iarna), trebuie reamintite beneficiile incontestabile pe care anvelopele de iarna le ofera pentru siguranta dvs si deasemeni confortul la circulatia in sezonul rece.


Prima proprietate benefica a
anvelopelor de iarna iese in evidenta in momentul in care temperatura scade sub nivelul de 7 grade Celsus: acestea au o elasticitate considerabil mai ridicata fata de anvelopele de vara, la temperaturi scazute, proprietate ce permite automobilului sa pastreze controlul autoturismului si sa aiba, in acelasi timp, o tractiune mai buna.

Aceasta proprietate este data anvelopei de iarna din procesul de fabricatie: anvelopele de iarna sunt produse din compusi speciali de cauciuc natural cu pana la 80%; celelalte 20% sunt reprezentate de diferite materiale ce ajuta la intarirea  structurii anvelopei.

Alt element cheie in diferentierea anvelopelor de iarna este cel al aspectului (designului) benzii de rulare. Acesta de regula are o forma mai agresiva, cu caneluri mai pronuntate si diferite striatii pe suprafata cauciucului. Scopul lor este de a creste aderenta pe carosabil si de a reduce fenomenul de derapare prin eliminarea apei si a zapezii de pe anvelopa.

Desigur, anvelopele de iarna mai au si avantajul de a fi create si testate in conditii speciale de iarna, si multi producatori de anvelope au centre special concepute pentru acest lucru. Mai mult, anual marile cluburi auto ale lumii realizeaza teste comparative pentru toate modelele si dimensiunile de anvelope de iarna. Aceste teste le puteti gasi fie pe siteurile AnveloShop – teste de iarna, fie pe TestAnvelope.ro.

Anvelopele all-season, o alegere buna pentru unele zone

Pentru zonele mai temperate, cum ar fi capitala Bucuresti, sau orase cu clima mai temperata (Constanta, Timisoara, etc), o alternativa la anvelopele de iarna o reprezinta anvelopele all-season. Anvelopele all season sunt concepute (si acceptate de legislatie) pentru a putea fi utilizate pe tot parcursul anului. Ele prezinta marcajul M+S pe flanc, precum anvelopele de iarna; pentru a rula in legalitate in conditii de iarna, masina dvs trebuie echipata cu 4 anvelope cu marcajul M+S.

Aceste anvelope all-season, pentru toate anotimpurile, reprezinta o alternativa economica in ceea ce priveste banii cheltuiti si efortul depus cu montarea lor, fara a se face un compromis, prea mare, la performante in sezonul de iarna. De notat este faptul ca, pentru conditii dificile de iarna (zapezi inalte, drumuri inghetate si inzapezite si dificile, etc), recomandam, totusi, montarea de anvelope de iarna pentru a circula mai in siguranta.

In mod evident, fiecare producator vine cu propriile sale tehnologii si inovatii in materie de anvelope de iarna. Pe AnveloSHOP si AnvelopeMAG puteti gasi ultimele noutati in materie de anvelope de iarna si anvelope all season, la cele mai mici preturi.

Recomandari

Astfel, una din noutatile iernii 2015/2016 pe care o recomandam clientilor nostri pentru acest sezon de iarna este cea mai noua anvelopa a celor de la Goodyear, respectiv modelul UltraGrip Performance GEN-1.


Lansata in acest an, anvelopa de iarna
UltraGrip GEN-1 aduce inovatii interesante in ceea ce priveste designul si dimensiunea benzii de rulare. Aceste aspecte ajuta la cresterea nivelului de siguranta prin cresterea aderentei la carosabil, reducerea distantei de franare, imbunatatirea tractiunii pe zapada, gheata si polei.

Banda de rulare prezinta un numar mai mare de caneluri si striatii comparativ cu vechile generatii Ultra Grip, ajutand la cresterea aderentei si manevrabilitatii pe carosabil dificil. De asemenea acestea ajuta si la combaterea fenomenului de acvaplanare, eliminand apa de pe anvelopa cu o rapiditate impresionanta. Aceasta anvelopa de iarna a fost conceputa in peste 38 de dimensiuni de autoturisme medii si mari.


Cei de la
Dunlop continua seria "Winter Sport" cu anvelopa de iarna Winter Sport 5, ultima inovatie a cunoscutului producator mondial. Winter Sport 5 este o anvelopa ce inoveaza atat in ceea ce priveste tehnica de productie cat si designul benzii de rulare. Aceasta prezinta performante extrem de convingatoare in toate conditiile de iarna, chiar si la viteze ridicate, anvelopele fiind concepute pentru a putea fi utilizate si de catre autoturisme sport.


Una din noutatile remarcabile si de referinta pentru anul 2015 in ceea ce priveste categoria de
anvelope all season este anvelopa CrossClimate de la liderul mondial Michelin. Aceasta este recunoscuta ca fiind prima anvelopa de vara ce poate circula si pe timp de iarna, datorita performantelor excelente aratate in toate sezoanele. Aceasta anvelopa este acceptata de legislatia din tara noastra, prezentant marcaul M+S pe flancuri.

Consultati oferta completa de anvelope de iarna la AnveloShop si AnvelopeMAG, accesand anveloshop.ro respectiv anvelopemag.ro.



Montarea de anvelope de iarna – Necesitate si Obligatie