Stiri Auto

Masina mortii lui Paul Walker | Porsche a lansat un avertisment: "Nu lasati masina asta de curse pe maini gresite"

Masina sport Porsche Carrera GT (model 2005) in care a murit Paul Walker - starul din "The Fast and the Furious" - nu era una usor de condus. Compania producatoare, Porsche, a trimis catre toti dealerii sai un document oficial in care explica lucruri despre Carrera GT si in care afirma ca este foarte sensibila la calitatea drumului.

Documentul Porsche dateaza din anul lansarii Carrera GT si a fost trimis de Porsche catre mai multi dealeri in 2004 inainte de intrarea pe piata a acetei masini in valoare de 500.000 de dolari.

Porsche scrie negru pe alb cat de periculoasa este masina insa si ca "acest vehicul nu poate fi condus cu bere pusa in suportul de langa mana".

Document: Apasati aici pentru scrisoarea Porsche despre Carrera GT

"Cel care conduce trebuie sa fie atent la suprafata drumului pe care se afla, la hopuri, gauri, diferente de nivel etc", mai scrie in scrisoare.

Acum nu mai conteaza, dar privind ceea ce scrie Porsche este clar ca drumul pe care a murit Paul cu Roger Rodas la volan, un drum pe care erau montate placute reflectorizante, nu era suprafata ideala pentru o Careera GT. Insa, se naste intrebarea, daca aceasta masina avea ce cauta sau nu pe o strada publica sau trebuia sa fie limitata la un traseu de curse.

"Carrera GT este masina care se apropie cat se poate de mult de un vehicul de curse. Aceasta masina are toate dezavantajele unei masini de curse. Cei care nu au condus mult timp pe trasee de curse au cele mai mari riscuri atunci cand ies de pe un astfel de traseu si intra pe drumuri publice", mai scrie Porsche.

Acest document in stilul Porsche arata ca germanii au incercat din punct de vedere legal sa se spele pe maini de tot ce ar putea urma, de incidente de genul cu Paul Walker. Ei au avertizat in scris dealerii, mai departe este treaba acestora din toata punctele de vedere.

Carrera GT a fost produs intre anii 2004 si 2007. Atinge 100km/h in 3,8 secunde si are o viteze maxima de 330km/h. Carrera GT este incadrata in clasa "supercar", o clasa pe care Porsche a continuat-o dupa 2007 abia de la finalul anului 2013 cu modelul in serie limitata 918 Spider, ce va fi produs in 918 exemplare si va costa aproape 900.000 de dolari.

Politia incearca sa determine cauzele accidentului in care a murit Paul Walker. Initial autoritatile au spus ca a fost vorba de o cursa ilegala, insa ulterior au negat informatia si au ramas pe pista vitezei excesive.

De cealalta parte, angajatii companiei Always Evolving detinuta de defunctul Roger Rodas la care avea actiuni si Paul Walker, afirma ca pilotul nu avea cum sa scape controlul masinii. Ei spun ca au observat pe asfalt, inainte de urmele de franare, urme de lichid de directie ceea ce poate duce la ideea ca Porsche-ul a ramas fara control al volanului si a iesit in decor. Lichidul ar fi alimentat si incendiul violent ce a cuprins inexplicabil partea din fara a masinii. Angajatii AE afirma ca masina ar fi putut avea un defect din fabricatie, pentru ca acel Carrera GT era perfect intretinut, fara modificari si scos extrem de rar afara, pe distante foarte scurte.



Masina mortii lui Paul Walker | Porsche a lansat un avertisment: "Nu lasati masina asta de curse pe maini gresite"