Stiri Auto

Totul despre kit-ul de distributie al masinii

Kitul de distributie al masinii suscita multe polemici. Lumea nu stie cand sa il schime, ce sa schimbe, de ce sa schimbe, ce sa schimbe si unde sa schimbe. Am incercat sa deslusim aceste intrebari cu specialistii de la Piese Auto Shop, cei care se ocupa cu vanzarea, dar si montarea acestor subansamble.

Ce se poate intampla daca nu schimbi la timp distributia masinii?

pieseautoshop.ro: Neschimabrea la timp a componentelor sistemului de distributie al motorului poate genera defecte majore componentelor motorului aflate in miscare (supape, tacheti, biele, pistoane) este foarte important ca inlocuirea kit-ului de distributie sa se faca cu componente conforme cu specificatiile producatorului si dupa metodologia emisa de producatorul autovehiculului. De asemenea este foarte important ca inlocuirea distributiei sa se faca la intervalele de mentenanta specificate de constructor . 

Ati avut exemple cu distributii defecte care au creat defecte importante la motor/masina? 

 

pieseautoshop.ro: Avem, din nefericire pentru clienti, foarte multe situatii de sisteme de distributie deteriorate din cauza mentenantei deficiente care la randul lor produc pagube conexe insemnate. In ce priveste defectarea sistemului de distributie ca urmare a unor deficiente de material sau a unor cauze care tin de tehnologia de fabricatie, nu prea intalnim defecte. Procentul de defecte cauzate de neconformitati ale pieselor componente este extrem de redus. 

In cartea masinii se afla un interval de timp la care trebuie schimbata distributia. Totusi multe service-uri recomanda schimbarea mai rapida a acesteia, de exemplu in loc de 150.000 de kilometri atat cat indica producatorul, la 100.000km. Cum recomandati si de ce?

pieseautoshop.ro: Noi recomandam sa se respecte cu strictete specificatiile tehnice cu privire la mentenanta emise de constructor si care se regasesc in documentatia de bord cu care autovehiculul vine insotit .  Exceptie fac de la aceasta recomandare autovehiculele destinate competitiilor sportive . 

Un mit al distributiei este schimbarea curelei la un interval maxim de ani, desi acest lucru nu spare in cartea masinii, acolo unde este indicat doar numarul de kilometri. Cum este cu adevarat, ce spune practica?

pieseautoshop.ro: Este un mit, nu exista nici un producator de motoare care sa nu specifice explicit intervalele de mentenanta . 

Un alt mit al distributiei este legat de schimbarea tuturor subansambelor. De exemplu, cureaua este indicata a se schimba la 150.000km, iar rolele si cureaua la 300.000 pentru un Vw Passat. Totusi mai nimeni nu o face, iar atunci cand schimba cureaua schimba si rolele si cureaua la jumatatea intervalului normal de viata. Cum recomandati si de ce? 

pieseautoshop.ro: Exista planuri de mentenanta care prevad si astfel de operatiuni, este si cazul pompelor de apa care sunt antrenate de cureaua de distributie si care de obicei de inlocuiesc la fiecare inlocuire a curelei de distributie desi producatorul motorului ii da un interval de exploatare mai lung . Singurul inconvenient este pretul,  atunci cand se inlocuiesc mai devreme componentele. Din punct de vedere tehnic nu exista nici o problema 

Cum se alege o curea de distributie de la calitate? Multe curele pot fi vechi, de exemplu, in rafpt. Cum poate fi un cumparator sigur ca a platit o curea de calitate?

pieseautoshop.ro: Cureaua de distrbutie se alege de catre consilierul tehnic care identifica codul original al producatorului motorului si in baza acestui cod va comanda. Curelele de distributie ca multe alte componente aut au termen de valabilitate inscris pe ambalaj si pe piesa in sine. Distribuitorii au obligatia sa depoziteze corespunzator aceste produse si sa le retraga pe cele care au iesit din termenul de valabilitate . Lucru care din experientele de pina acum se intampla.

Dumnevoastra oferi si service, pe langa piese. Oferiti garantia pentru distributie, daca se cumpara piesele si se monteaza in serviceul dvs.?

pieseautoshop.ro: Oferim garantie atat pentru piese cat si pentru manopera. Garantia pentru manopera ( garantie de buna executie ) este cf legii de 3 luni iar pentru piese de 24 luni. Un caz aparte este cel al distribuiiei care beneficiaza de garantie cf specificatiei producatorului.

Se poate gresi ceva la montarea unei distributii? 

pieseautoshop.ro: In principiu se poate gresi, este omenesc, dar probabilitatea ca un atelier service autorizat, cu personal calificat conform normelor in vigoare sa greseasca montajul unei distributii este extraordinar de redusa.

Cum se poate cunoaste o masina care a suferit o schimbare incorecta a distributiei, care ar fi simptomele?

pieseautoshop.ro: Simptomele ar fi (in cazul in care motorul mai porneste).  Pornire greoaie, fum la mers in gol sau in sarcinii partiale sau totale, zgomote metalice .

Care este in service-ul dvs. manopera la distributie si un kit de distributie pentru marci si modele comune (ex. Dacia Logan, Renault, Vw, Ford Focus, Opel, japoneze).

Aveti mai jos preturile:
Kit distributie LOGAN
Kit distributie PEUGEOT
Kit distributie OPEL ASTRA H
Kit distributie SKODA
Kit distributie AUDI



Totul despre kit-ul de distributie al masinii