Stiri Auto

Dacia a terminat pe 3 la Pikes Peak

Masina prototip Dacia Duster de 850cp a incheiat pe locul 3 cursa de la Pikes Peak, duminica noapte, intr-o intrecere in care pentru prima oara in istorie s-a coborat ca timp sub 10 minute. Performanta a fost reusita de un japonez, ale carui declaratii se afla mai jos si intr-un material video din care se vad conditiile in care s-a alergat, cu un vant care bate ca la Polul Nord.
Dacia a terminat cursa cu timpul de 10 minute, 17 secunde si 707 miimi, pilotata de francezul Jean Philippe Dayraut, pe circuitul de la Pikes Peak, lung de 19 kilometri, la o altitudine de 2.000 de metri.

Castigatorul a fost japonezul 'Monster' Nobuhiro Tajima, cel care a debutat la Pikes Peak in anul 1988. El a reusit pentru prima oara in istoria acestei curse sa coboare sub timpul total de 10 minute in cele trei manse. In 2011, Tajima, la volanul unui Suzuki SX4 Hill Climb Special, a incheiat in 9:51.278, dupa ce anul trecut reusise sa se apropie la 10:01.408.

Tajima a incheiat cu motorul aproape sa cedeze, din imaginile de la final se vede ca radiatorul scoate un fum alb.

Clasa Unlimited, cea mai puternica de la Pikes Peak, a adus la start cinci masini, dintre care numai trei au terminat cursa.

Puteti revedea imaginile cu Dacia Duster pe Pikes Peak (sursa Autoblog).



Onlinesport


Dacia a terminat pe 3 la Pikes Peak