Stiri Auto

Cele mai tari masini ale lui James Bond din toate timpurile

Noul film al lui James Bond, la care s-au distrus masini in valoare de 38 de milioane de dolari, se lanseaza in noiembrie. Actorul principal, Daniel Craig, va conduce un Aston Martin DB10, o masina care vine intr-o lunga serie de automobile care, la vremea lor, au fost deosebite.

DB10 este tot ce si-ar putea dori un agent secret de la o masina: rapida, sexy si accesibila doar celor care are in cont doua cifre in dreptul milioanelor.

Noul film se va numi Spectre si este al 24-lea film din seria Bond, James Bond, al patrulea cu Daniel Craig pe post de agentul care munceste, nu gandeste si se uita in zare cu ochi albastri impenetrabili.

Productia pentru Spectre s-a respectat. Ca sa scoti multi bani, trebuie sa bagi multi bani, asa ca s-au distrus automobile in valoare de 38 de milioane de dolari (un record pentru 007), printre care si sapte DB10. E greu de spus de ce nu s-au distrus niste Loganuri care la postprocesare sa se transforme pe computer in DB10. Dar, daca asa a vrut domn' regizor...

Agentii 007 s-au respectat mereu. Incepand din anii '60, cand a debutat seria Bond pe marile ecrane, masinile din film au fost la fel de dorite. Acum, privind in spate, ele par niste tinichele, insa unele dintre ele raman clasice.

Dupa autorul acestui articol, pe britanici nu ii bate nimeni la designul de automobile. Nimeni nu le face atat de elegante si de simple ca ei. Britanicii stiu sa aranjeze cel mai frumos o tabla. O spun Range Rover si Jaguar, chiar daca acum le au indienii. O spune si Aston Martin, o masina cu adevarat deosebita.

Totusi, cum se incadreaza DB10 printre cele mai faimoase masini din fimele cu James Bond? Mai jos putem compara. Din pacate, nu si cumpara.


Filmul din anul 1963, numit From Russia with Love din Seria James Bond, l-a adus pe Ian Fleming la volanul unui Bentley echipat cu telefon mobil.


DB5, in 1963, echipat cu mitraliere la roti si scaun ejectabil. Exemplarul din film s-a vandut cu 4,6 milioane de dolari, in 2010.


O Toyota 2000GT, in 1967, careia i-a fost scos acoperisul pentru a-l incapea pe Sean Connery.


Aston Martin din nou, in 1969, modelul DBS. Este considerata cea mai reusita din seria Bond.


Singura masina americana din seria Bond, in 1971, filmul "Diamonds are forever", un Ford Mustang Mach 1.


1977, un Lotus Esprit subacvatic in filmul "The spy who loved me". Este considerata singura care poate rivaliza cu DB5 ca masina de referinta a seriei Bond. A fost cumparata in anul 2013 de Elon Musk, patronul Tesla, cu 860.000 de dolari. Poate o face si electrica, desi in combinatie cu apa nu este cea mai sigura idee.


Citroen 2CV, francezii au platit sa apara si ei in seria Bond, in 1981, in filmul "For your eyes only". Probabil cea mai slabuta motorizare din Bond, Citroenul nu s-a facut de ras si a fost protagonist intr-unele dintre cele mai fierbinti scene de urmarire, nu de alta dar in filme orice e posibil, daca vrea domn' regizor.


A revenit Lotus, cu modelul Esprit, in 1981 pe pistele de schi din Cortina. Din nefericire, a venit si cu un cadavru la interior. 


In 1983 apare o Alfa Romeo GTV6, singura masina italiana din lista. Bond o fura de la o femeie care vorbea intr-o cabina telefonica. Se gaseste si in ziua de azi, la preturi rezonabile pentru pasionatii de 007.


1987, "The living daylights", revine Aston Martin cu un V8 Vantage Volante.


BMW 750iL in "Tomorrow never dies", 1997. Flirtul lui Bond cu BMW a fost in anii '90 si nu a durat mult. Pierce Brosnan foloseste un telefon mobil pentru a conduce BMW-ul. 


BMW Z8, in 1999, "The world is not enough". Intr-un costum italienesc, Bond-ul lui Brosnan apare din nou langa un BMW.


Aston Martin Vanquish, in 2012, in filmul "Die another day". Incepe era moderna a celor de la Aston Martin, cu o masina rezistenta la gloante si rachete ghidate dupa caldura. Se observa si grila frontala pe care Ford a copiat-o in 2015.


In 2002, Bond apare intr-un Land Rover Defender sifonat de Daniel Craig. Un model pe care Land Rover din pacate nu il va mai face.


2015. Aston Martin DB10, viitorul masinilor de strada al celor de la Aston Martin. Bravo, James, ai condus-o si pe asta. Ce poti sa spui despre designul acestei masini? Fara comentarii. Englezii o fac cel mai bine. 

Sursa foto: CNN



Cele mai tari masini ale lui James Bond din toate timpurile