Stiri Auto

Ceasul de la Apple, un pericol pentru soferi

Marea Britanie, tara care a interzis la volan folosirea telefonelor mobile si a ceasurilor intelgente, a lansat un avertisment legat de noul produs al celor de la Apple, Apple Watch.

Un institut din Anglia raspunzator de siguranta rutiera a anuntat ca Apple Watch, noul ceas inteligent de la Apple, ar putea "afecta in mod semnificativ capacitatile de sofat", fiind "un element de distragere a atentiei" care sa contribuie la producerea unor accidente.

Organizatia afirma ca "alertele primite constant pe ecranul ceasului vor solicita o mare partie a atentiei a soferilor. Spre deosebire de dispozitivele hand-free de la telefoanele mobile, cele care permit folosirea fara maini a aparatelor GSM, echipamentul iWatch va avea nevoie de ambele maini ca sa fie utilizat. Acest lucru va afecta viteza, locul de pe banda de circulatie si timpul de observare a drumului".

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a interzis folosirea ceasurilor inteligente la volan, iar amenzile sunt identice cu cele primite pentru telefoanele mobile.



Ceasul de la Apple, un pericol pentru soferi