Stiri Auto

Accidentul lui Paul Walker: Porsche, actionata in judecata in SUA

Compania Porsche a fost actionata in judecata in Statele Unite ale Americii, dupa accidentul mortal in care si-a pierdut viata  actorul Paul Walker, starul din "The Fast and The Furious".

Procesul a fost inceput de sotia prietenului lui Paul Walker, Roger Rodas, mort si el cot la cot in modelul Carrera GT de la Porsche.

Masina este considerata o crima pe roti, este de parere sota lui Roger Rodas, Kristine, care spune ca mecanica deficitara a dus la tragicul accident.

[news-103000]

Kristine Rodas afirma in cadrul actiunii legale ca Porsche-ul Carrera GT al lui Paul si Roger avea piese necorespunzatoare la suspensie, ceea ce a dus la pierderea controlului masinii. In acte, ea spune ca Roger a incercat sa mentina masina pe drum, insa nu a putut redobandi controlul dupa ce a lovit un stalp.

Procesul a fost inceput marti, 13 mai 2014, la Inalta Curte din Los Angeles. Kristine sustine si masina a explodat la impact, afirmand ca nu avea o protectie buna la caroserie (un habitacul ramforstat) si nici un rezervor conform cu cel pe care o masina sport se presupune ca trebuie sa il aiba.

Rezervorul cu mai multe compartimente, specific masinilor de curse, previne explozia in caz de impact.

[news-103006]

Kristine ii citeaza pe cei de la Porsche, care spun ca "modelul Carrera GT este cat se poate de aproape de o masina de curse".

Ea subliniaza ca Porsche a ignorat mai multe accidente fatale petrecute cu Carrera GT si nu a luat nici o masura pentru a-si proteja clientii.

Ea aduce in discutie un aspect incredibil: spune ca Roger conducea masina cu viteza de 55 de mile pe ora (aproximativ 88 km/h). Insa, rezultatele oficiale spun ca viteza era de 80-93 mile pe ora.

Kristine a angajat un avocat greu din SUA, pe Mark Geragos, contra Porsche. Capetele de acuzare sunt neglijenta, ucidere din culpa si defectiune de fabricatie a produsului.

Porsche, probleme cu GT3
Ultimul model de la Porsche, GT3, a fost recent oprit in poductie si cele peste 700 de masini vandute in toata lumea vor beneficia de inlocuirea completa a motoarelor, facuta de Porsche. Pana atunci, toti posesorii sunt rugati sa tina masinile in garaj. Doua au ars pana acum, fara victime.

[news-106221]

Probleme in Europa cu Passat si motoarele 2.0TDI
Porsche a avut intre anii 2007 si 2010 mii de plangeri in tarile din Uniunea Europeana. Componentele ale motorului, injectoarele de motorina, se defectau fara preaviz de multe ori in timpul mersului, oprind motorul subit. Fiind 4 injectoare pe motor, situatia devenea dramatica pentru posesori, care schimbau o piesa iar la scurt timp se strica alta.

Refuzand ani de zile sa recunoasca defectul de fabricatie si sa faca o rechemare in service a tuturor seriilor de motoare 2.0 diesel cu probleme, cei de la grupul VAG (Porsche, Volksvage, Audi, Skoda etc) au inceput sa schimbe gratuit injectoarele, insa doar pentru cei care solicita schimbarea. In Marea Britanie cei de la grpul VAG au fost amenintati cu inchisoarea, in cazul in care nu remediaza problema de siguranta, o defectiune care te putea lasa fara motor in situatii critice sau in locuri departe de casa.

In Romania, in mediul online, sute sau mii de oameni au semnalat problemele de fabricatie ale injectoarelor defecte.



Accidentul lui Paul Walker: Porsche, actionata in judecata in SUA