Stiri Auto

167 de taxiuri Tesla Model S in Olanda

Daca in Romania Tesla Model S costa peste 100.000 de euro si este inca o raritate, in Olanda deja 167 de astfel de masini sunt pe strada ca taxiuri. 

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a inceput un proiect prin care doreste sa arate ca ii pasa de mediu. De aceea, in colaborare cu doua companii de taxi olandeze, a inceput operarea unei flote de 167 de Tesla Model S, care ii duc pe pasagerii de pe Schiphol mai departe in oras.

Pentru ca Model S are o autonomie foarte mica, in jur de 400 de kilometri, masinile de la Aeroportul Schiphol au fost modificate pentru a le creste distanta de deplasare. S-a limitat viteza maxima la doar 130km/h, iar ritmul de acceleratie normal a fost scazut - totul pentru a mari eficienta si autonomia. In mod normal, un Model S accelereaza de la 0 la 100km/h in doar 3 secunde. 

Tarile din Europa de Vest au programe speciale pentru masinile eletrice. In Olanda exista reduceri de pret oferite de autoritatile locale de pana la 7.500 de euro din pretul de achizitie. Astfel, un Nissan e-NV200 ajunge la un pret de 5.000 de euro, mai ieftin decat o Dacia Logan, in Olanda. In plus, la cumparare se ofera un bon de incarcare gratuita la priza in valoare de 1.450 de euro. 

Tarile nordice devin si ele o patrie a vehiculelor electrice. In Norvegia, tot datorita reducerilor de pret oferite de guvern, Testa Model S si Nissan LEAF conduc in topurile vanzarilor.



167 de taxiuri Tesla Model S in Olanda