Formula 1

Viitorul McLaren este electric

Echipa de Formula 1 McLaren a prezentat  conceptul MP4-X, complet electric. Acesta a fost descris drept "o privire in viitor pentru a vedea arta posibilului".

 

MP4-X a fost realizata de echipa McLaren pentru Tehnologii Aplicate, cea care desfasoara proiecte inovative in diverse domenii, de la pasta de dinti la tratarea unor boli genetice.

Conceptul a fost gandit fara constrangeri precum costurile sau regulamentele F1. Totusi, tehnologia MP4-X este reala, chiar daca se afla la inceput, iar masina s-ar putea produce si acum asa cum a fost prezentata.

Propulsia este asigurata de un motor electric, Noua ideea este de a folosi in locul unei baterii unice, mari, mai multe baterii mici, incorporate in diverse locuri din masina. Motorul va prelua curent electric si din niste dispozitive cu inductie montate pe pista.

Masina este echipata cu mai multe camere video care trimit imaginile direct in casca pilotului, acesta putand vedea mai mult si a avea astfel o vizibilitate sporita.

Controlul monopostului se face prin gesturi sau puterea gandului, fara a mai folosi volanul. Proiectele echipei McLaren pentru Tehnologii Aplicate au dezvoltat posibilitatea monitorizarii impulsurilor electrice ale creierului pentru a le interpreta si folosi fara ajutorul mainilor. 

Pneurile masinii sunt aproape in totalitate acoperite, acest lucru permitand cu ajutorul unui sistem special sa fie monitorizate permanent in ceea ce priveste presiunea sau rata de uzura.



Viitorul McLaren este electric