Formula 1

Victorie pentru Lewis Hamilton in Australia. Doar 11 masini la sosire

Campionul mondial Lewis Hamilton a inceput sezonul 2015 in Formula 1 cu un succes in Marele Premiu al Australiei de la Melbourne.

Pilotul britanic de la Mercedes a pornit din pole position si nu a cedat sefia decat pentru un tur la singurul pit stop efectuat, la jumatatea cursei.

La final, Hamilton a trecut linia de sosire invingator cu un avans de 1.3 secunde in fata coechipierului sau Nico Rosberg.

Podiumul de la Antipozi a fost completat de germanul Sebastian Vettel, pilot care a izbutit un loc trei promitatot la debutul pentru Ferrari. Vettel a ajuns la final cu o intarziere de 34 de secunde in raport cu primul clasat.

Pe patru a incheiat cursa brazilianul Felipe Massa de la Williams, pilot care a cochetat cu pozitia a treia, pe care a pierdut-o insa la singurul pit stop. Massa a fost depasit de Vettel, dupa ce cvadruplul campion mondial a mai ramas in pista cateva tururi in care a mers la limita.

Doar 11 piloti au ajuns la final, cu Jenson Button de putin in afara punctelor. Britanicul a fost de altfel si ultimul pilot clasat in cursa inaugurala a sezonului 2015.

O cursa care a adus puncte pentru debutantii Felipe Nasr (Sauber – locul 5) si Carlos Sainz jr (Toro Rosso – locul 9).

De asemenea, pentru Marcus Ericsson (Sauber - locul 8) sunt primele puncte in Formula 1.

Echipa Sauber, fara niciun punct in 2014, a inceput acest sezon in forta cu doua clasari in top zece: Felipe Nasr pe cinci si Marcus Ericsson pe opt. Astfel, echipa elvetiana acumuleaza 14 puncte si se anunta una dintre animatoarele campionatului.

Cursa de la Melbourne a inceput cu doar 15 masini pe grila de start dupa retragerea lui Valtteri Bottas, pentru ca imediat dupa start sa iasa din intrecere si Pastor Maldonado (Lotus).  Acesta a lovit zidul de protectie exterior dreapta dupa un contact cu alti doi piloti.

Dupa numai un tur avea sa iasa din cursa si al doilea pilot Lotus, Romain Grosjean, lista abandonurilor fiind completata de Max Verstappen si Kimi Raikkonen. 

Olandezul care a devenit cu aceasta ocazie cel mai tanar pilot din istorie care concureaza intr-o cursa a parasit cursa imediat dupa pit stop ca urmare a cedarii motorului, pentru ca in cazul lui Raikkonen sa fie vorba de o eroare a mecanicilor de la Ferrari. 

Finlandezul si-a pierdut pe drum roata stanga spate dupa ce efectuase a doua oprire programata la boxe pentru schimbul de anvelope.

Urmatoarea intalnire cu Formula 1 este programata peste doua saptamani in Malaysia la Sepang, acolo unde speram sa-l avem printre competitori si pe Fernando Alonso.

[news-112966]



Victorie pentru Lewis Hamilton in Australia. Doar 11 masini la sosire