Formula 1

Victorie pentru Daniel Ricciardo la Sepang. Lewis Hamilton, abandon cu motorul in flacari

Surpriza de proportii, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei de la Sepang, unde victoria i-a revenit australianului Daniel Ricciardo, iar echipa Red Bull a reusit o dubla nesperata. Podiumul a fost completat de Nico Rosberg, pilot care ajunsese pe ultima pozitie in cursa imediat dupa start in urma unui acrosaj cu Sebastian Vettel.

Despre toate acestea nu am fi scris in conditiile in care motorul Mercedes al britanicului Lewis Hamilton ar fi rezistat pana la capat in dogoarea de la Sepang, unde la nivelul asfaltului s-au inregistrat aproape 60 de grade Celsius.

In turul 41 din cele 56 programate, Hamilton a fost obligat sa abandoneze in timp ce conducea detasat cursa cu un avans de peste 22 de secunde in fata lui Ricciardo.

Un adevarat dezastru pentru triplul campion mondial, in conditiile in care Hamilton plecase ideal din pole position si dominase cursa pana in acel punct. Mai mult decat atat, britanicul avea sansa recuperarii unor puncte importante in batalia pentru titlul mondial cu Rosberg.

Acesta din urma a prins podiumul dupa o cursa cu peripetii. Plecat al doilea din grila, liderul campionatului s-a acrosat in primul viraj cu Vettel si i-a rupt acestuia suspensia stanga fata, fortandu-l sa abandoneze.

Ajuns la coada plutonului, Rosberg a revenit fulgerator in puncte depasind monopost dupa monopost, dar in turul 38 a mai avut parte de un incident de cursa si tot in duel cu un pilot Ferrari. De aceasta data cel lovit de german a fost Kimi Raikkonen in lupta pentru pozitia a patra data in virajul doi al traseului de langa Kuala Lumpur.

Dupa abandonul lui Hamilton pentru a doua oara in cursa a fost introdus Safety Car virtual, iar primii trei clasati au intrat la boxe pentru ultimul schimb de pneuri. Verstappen a incercat sa puna presiune pe Ricciardo, dar n-a reusit sa se apropie la mai putin de 1.2 secunde.

Australianul a pilotat fara eroare pana la final cand a savurat a patra victorie din cariera si prima dupa doi ani. Nu mai castigase de la Spa-Francorchamps din 2014.

Podium si pentru Rosberg care ajunge la 23 de puncte avans in fata lui Hamilton in clasamentul pilotilor cu cinci curse ramase pana la finalul sezonului.

Rezultatele neoficiale din Marele Premiu al Malaeziei:



Victorie pentru Daniel Ricciardo la Sepang. Lewis Hamilton, abandon cu motorul in flacari