Formula 1

Vettel vrea titlul mondial cu Ferrari

La jumatatea primului sau sezon alaturi de Ferrrari, pilotul german Sebastian Vettel a obtinut deja doua succese cu Scuderia de la Maranello, dar tinta acestuia este cu bataie lunga pentru sezonul 2016

Vettel a castigat in Malaysia si cel mai recent in Ungaria, unde a facut o adevarata demonstratie de forta, profitand ce e drept si de ghinioanele marilor rivali de la Mercedes.

De patru ori campion mondial cu Red Bull, Vettel isi propune sa cucereasca titlul suprem si alaturi de Ferrari, echipa care nu a mai castigat campionatul pilotilor din 2007, cand Kimi Raikkonen a triumfat la finalul sezonului.

"Acum ca am ajuns la Ferrari, vreau sa fiu campion mondial cu Ferrari. Impreuna vrem sa repetam magia trecutului. Este un obiectiv ambitios pentru care avem potential, unul urias chiar", a spus Vettel pentru publicatia germana Bild.

"Bineinteles ca pentru inceput trebuie sa-i ajungem din urma pe cei de la Mercedes. Nu este usor, pentru ca ei au un motor puternic, o masina solida si doi piloti foarte buni. Noi insa ne apropiem pas cu pas si la un moment dat vom intoarce situatia in favoarea noastra", a adaugat Vettel.

Numarul unu de la Ferrari spune ca in 2016 vrea sa atace titlul mondial cu Scuderia italiana.

Vettel este al treilea in ierarhia actuala a pilotilor, la 42 de puncte in urma liderului Lewis Hamilton.



Vettel vrea titlul mondial cu Ferrari