Formula 1

Vettel, infuriat la maxim dupa incidentul cu Kvyat. Ferrari il acuza pe rus de un gest intentionat

Sebastian Vettel (Ferrari) a fost scos din Marele Premiu al Rusiei de Daniil Kvyat, in cursa castigata de Nico Rosberg. Pilotul german a fost extrem de suparat dupa acest incident, al doilea din acest sezon in care a avut de a face cu "serviciile" lui Kvyat, cel care i-a luat locul la Red Bull.
F1 2016: Clasament actualizat dupa Rusia | Rezultate MP Rusia | Calendar curse 2016 | Piloti/Echipe

Seful echipei Ferrari, Maurizio Arrivabene, a declarat dupa cursa din Rusia ca Vettel a venit la boxe suparat la maxim dupa ce a fost lovit de doua ori de Kvyat, trebuind sa abandoneze cursa din Rusia.

Vettel a fost lovit in de Kvyat in al doilea viraj al cursei si a intrat in masina Red Bull a lui Daniel Ricciardo. Apoi, cativa metri dupa, la virajul 3, Kvyat l-a tamponat din nou, iar de daca aceasta Vettel a trebuit sa abandoneze. Rusul a terminat insa cursa fara probleme.

Dupa incident, Vettel a fost atat de suparat incat a tinut sa conduca personal scuterul comisarului de cursa care venise sa il culeaga de pe traseu. Cum incidentul se petrecuse putin dupa start, Vettel a facut un tur de circuit la bordul scuterului. De notat ca germanul nici nu isi conduce masina de zi cu zi, avand angajat un sofer, insa a fost atat de afectat de abandon incat a tinut sa ajunga cat mai repede la boxe.

Acolo a incercat sa vorbeasca la standurile Red Bull, fara succes.

Vettel si Kvyat se afla la al doilea incident din acest sezon. Prima oara s-a intamplat in China, acolo unde a Vettel a fost fortat de Kvyat sa ia mai larg un viraj si sa il loveasca pe colegul de la Ferrari, Kimi Raikkonen. Totusi, germanul a terminat cursa pe locul 2.

La doua saptamani distanta, Vettel a trebuit sa abandoneze din cauza rusului, in Rusia. A fost a doua cursa din cele patru ale sezonului in care Vettel termina cu zero puncte, dupa cea din Bahrain in care nu a putut lua startul.

Cei de la Ferrari l-au acuzat in Rusia direct pe Kvyat, considerand intentionate loviturile din primele viraje. In China, cei de la Ferrari afirmasera ca incidentul cu Vettel nu fusese unul intentionat.

"Acum nu mai gasim nici o explicatie. Sebastian a spus ca fost lovit prima oara usor de Kvyat si a doua oara mai tare", a explicat seful echipei Ferrari, Maurizio Arrivabene.

[news-118992]



Vettel, infuriat la maxim dupa incidentul cu Kvyat. Ferrari il acuza pe rus de un gest intentionat