Formula 1

Vettel ar putea deveni la Ferrari cel mai bine platit pilot din Formula 1

Multiplul campion mondial Sebastian Vettel a anuntat ca paraseste echipa Red Bull-Renault la finalul actualului sezon de Formula 1, iar mai mult ca sigur va merge sa piloteze pentru Ferrari.

Scuderia de la Maranello are nevoie de un nou campion, dupa ce ultimul titlu mondial la piloti dateaza din 2007 si a fost adus de Kimi Raikkonen.

Publicatia britanica Daily Mail noteaza ca Vettel si Ferrari s-au inteles asupra unui contract valabil pentru urmatorii trei ani incepand din 2015 si ca pilotul german de patru ori campion mondial va incasa aproximativ 80 milioane de dolari pentru fiecare an petrecut in culorile echipei italiene.

In prezent sportivul cu cei mai multi bani incasati este Floyd Mayweather, care anul trecut a adunat 100 milioane de dolari, ceea ce va face ca Vettel sa urce in topul trei mondial, in fata unui Cristiano Ronaldo (52 milioane de dolari) sau a jucatorului de fotbal american Matt Ryan (42 milioane).

Vettel a dominat Formula 1 in ultimii patru ani, cand a castigat tot atatea titluri mondiale, obtinand victoria in 39 dintre cursele la care a participat.



Vettel ar putea deveni la Ferrari cel mai bine platit pilot din Formula 1