Formula 1

Verstappen, cel mai rapid in primele antrenamente din Mexic

Mexicul a revenit in calendarul Marelui Circ din Formula 1 dupa o absenta de 23 de ani, iar olandezul Max Verstappen a avut onoarea de a semna timpul de referinta in cea dintai sesiune de antrenamente libere.

Tanarul pilot de la Toro Rosso a oprit cronometrul la 1:25.990, devansandu-i cu 305 miimi pe rusul Daniil Kvyat de la Red Bull si pe finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari. Cei doi au avut acelasi timp, lucru mai putin intalnit in Formula 1.

RECORD Cu aceasta performanta, Verstappen a devenit cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1 care stabileste timpul de referinta intr-o sesiune cronometrata.

Sebastian Vettel, singurul pilot care a punctat in toate cursele actulului sezon, s-a clasat pe patru la aproape 9 zecimi in urma lui Verstappen. Fostul campion mondial avea sa fie ultimul pilot clasat in aceeasi secunda cu liderul.

Campionul mondial al actualului sezon, Lewis Hamilton, a avut doar al 11-lea timp, la 1.7 secunde in urma lui Verstappen, semn ca la Mercedes s-a sarbatorit pana tarziu in aceasta saptamana.



Verstappen, cel mai rapid in primele antrenamente din Mexic