Formula 1

Un ziarist deghizat in preot a vrut sa intre peste Schumi in camera

Marti seara, asa cum am relatat in direct, a avut loc la spitalul din Grenoble, acolo unde este internat Michael Schumacher, un incident mai putin obisnuit.

La conferinta de presa de marti a avut loc un episod care nu avea o explicatie. Medicii, inclusiv marele profesor Saillant, au cerut presei de fata sa respecte drama lui Schumacher. De asemenea, parcarea din jurul spitalului Grenoble a fost evacuata si s-a marit paza.

La cateva ore mai tarziu s-a si aflat de ce. Un ziarist deghizat in preot a incercat sa intre in spitalul din Grenoble, pentru a ajunge la Schumi in camera.

Anuntul a fost facut de managerul pilotului, Sabine Kehm, care a spus ca intrusul a fost depistat in timp real. Din ceea ce scrie Bild, ziaristul era de nationalitate germana si incercase o diversiune doar pentru a testa vigilenta fortelor de ordine.

Michael Schumacher este internat la etajul al cincilea al spitalului, ar acolo pot ramane permanent doar sotia Corrina, fiii Maria si Mick, precum si fratele Ralf.

Kehm a venit marti si cu date noi despre modul in care s-a petrecut accidentul.

Conform declaratiilor sale, Schumacher era insotit pe partie nu doar de copiii sai, ci si de un grup de prieteni. Schumi l-a ajutat pe unul dintre prieteni care cazuse in zapada, apoi a prins putina viteza, a virat, s-a impiedicat si a plonjat cu capul de o piatra. Kehm a spus ca germanul nu schia cu viteza mare in acel moment si se afla, cum se stia deja, in zona dintre doua partii marcate.

Surse din cadrul anchetei vorbesc despre modul in care s-a impiedicat Schumi. Unul dintre schiorii angajati cu securitatea pe partie a oferit in presa germana detalii despre modul in care s-a petrecut accidentul. Primele elemente indica faptul ca fostul pilot se afla in afara pistei marcate, mai exact la zece metri distanta de limita acesteia. Apoi, unul dintre schiuri a lovit o piatra, asa cum arata urmele lasate in zapada de schiurile sale. Schiul a intrat direct intr-un bolovan acoperit de nea. Cazatura a fost asadar cauzata de un acrosaj. Apoi, Schumacher s-a lovit cu partea dreapta a capului de o alta piatra.

Sositi rapid la fata locului, angajatii partiei au vazut casca lui Schumacher rupta in doua si cu urme de sange pe ea. Despre casca, Sabine Kehm a spus ca "este in mod clar sparta, dar eu nu am vazut-o".

In plus, asa cum s-a aflat luni seara, starea lui Schumacher s-a inrautatit rapid dupa accident. El nu mai era coerent la cateva minute dupa impact, asa cum se afirmase duminica seara. Nu mai putea vorbi legat, iar la o ora si jumatate distanta, dupa ce a fost plimbat intre spitale, a ajuns in coma la Grenoble.

Aici a suferit o operatie duminica si alta luni. In prima i s-a scos un hematom extern (aflat intre creier si craniu), din partea dreapta a capului, dar i s-a decupat si cutia craniana pentru a lasa loc inflamatiei. Luni starea lui s-a imbunatatit, ceea ce a permis efectuarea unei a doua interventii. Luni seara, cu acordul familiei, i s-a extras un alt hematom, de data aceasta aflat in interiorul creierului si pe cealalta parte, cea stanga.

Doctorii afirma ca in creierul sau se afla mai multe zone cu hemoragii, iar acestea trebuie depistate cu atentie si tinute sub control.

Doctorii din Grenoble au declarat marti ca orice prognostic al starii lui Schumi ar fi "stupid". Insa, alti medici francezi din afara spitalului au oferit procente bazate pe cifre reale ale pacientilor care au trecut prin momente similare: 50% traiesc, iar dintre acestia 30% reusesc sa duca apoi o viata fara sechele majore.

Miercuri, starea lui Schumi ramane stabila, dar critica. Germanul implineste vineri 45 de ani.



Un ziarist deghizat in preot a vrut sa intre peste Schumi in camera