Formula 1

Tatal lui Bianchi: "Nici o schimbare semnificativa"

La cinci zile dupa accidentul lui Jules Bianchi (Marussia), tatal acestuia - Philippe - a declarat vineri ca nu este nici o schimbare in starea de sanatate a fiului sau, dar a dat detalii despre modul in care se incearca recuperarea.

"Jules lupta asa cum a luptat mereu. Este puternic. Nu mi-am inchipuit ca va fi atata sustinere pentru el din lumea Formulei 1 si in lume, chiar daca stiam ca Jules este un baiat bun", a declarat Philippe Bianchi citat de motorsport.com.

"Nu este o schimbare semnificativa in starea sa. Profesorul Saillant si un specialist italian venit la cererea Ferrari coopereaza din plin cu doctorii din Japonia. Asa ca nu exista mod de a fi mai bine tratat. Se afla intr-o faza critica," a mai spus Philippe Bianchi.

Jules Bianchi a suferit un accident groaznic la Marele Premiu al Japoniei, cand a acvaplanat si a lovit un tractor aflat pe marginea circuitului de la Suzuka. Utilajul scotea in afara pistei o masina iesita anterior in decor, cea a lui Adrian Sutil.

Pilotul de la Marussia a lovit tractorul si l-a ridicat de pe sol, la impact. Toata masina sa a intrat sub tractor, pentru cateva fractiuni de secunda.

[news109875]

Jules Bianchi sufera de o leziune cerebrala grava, numita leziune axonala difuza.

[news-109901]



Tatal lui Bianchi: "Nici o schimbare semnificativa"