Formula 1

Susie Wolff, prima femeie in Formula 1 dupa 22 ani

Duelul intern de la Mercedes continua si pe pamant britanic, unde Nico Rosberg l-a devansat pe coechipierul sau Lewis Hamilton in prima sedinta de antrenamente libere.

Rosberg a fost cronometrat in 1:35.424, in timp ce Hamilton a fost mai lent cu sapte zecimi de secunda.

Fostul dublu campion mondial Fernando Alonso (Ferrari) a completat topul trei, urmat de Daniel Ricciardo (Red Bull), Kimi Raikkonen (Ferrari) si Sebastian Vettel (Red Bull).

Campion in 2009 cu McLaren, Jenson Button a ocupat locul sapte, iar in topul zece au mai urcat Daniil Kvyat (Toro Rosso), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) si Kevin Magnussen (McLaren).

Sesiunea de antrenamente libere din deschiderea Marelui Premiu al Marii Britanii a marcat aparitia pe circuit a lui Susie Wolff la volanul unui monopost Williams-Mercedes.

Aceasta a devenit astfel prima femeie care concureaza in Formula 1 in ultimii 22 ani. Din pacate aceasta a parasit sesiunea dupa doar trei tururi cu probleme la motor.

Ghinionul celor de la Williams l-a lovit si pe Felipe Massa, care a iesit in decor cateva minute mai tarziu dupa retragerea lui Susie Wolff.

“A fost o zi grea, dar uneori asta inseamna Formula 1. Am avut o problema la presiunea uleiului care a oprit functionarea optima a motorului. Baietii lucreaza sa remedieze problema inaintea sesiunii secunde”, a declarat Wolff.

Calificarile de sambata si cursa de duminica vor fi LIVE TEXT pe Onlinesport.ro



Susie Wolff, prima femeie in Formula 1 dupa 22 ani