Formula 1

Simularea accidentului suferit de Fernando Alonso (Video)

Fernando Alonso s-a lovit violent, duminica, de una dintre extremitatile circuitului de la Barcelona in timpul testelor de iarna din Formula 1. Transportat de urgenta cu elicopterul la spital, pilotul de la McLaren a ramas internat in spital pentru investigatii amanuntite, desi este constient si poate comunica de unul singur.

Vedeti mai jos o simulare video a accidentului in care a fost implicat Alonso:

Explicatia celor de la McLaren pentru producerea accidentului

Cei de la McLaren afirma ca vantul puternic a cauzat accidentul, iar masina nu a avut nici o defectiune care sa duca la un asemenea eveniment.

"Masina a abordat larg virajul al treilea, unde se afla o zona de astroturf - iarba artificiala - ceea ce a dus la pierderea tractiunii si a cauzat o mare instabilitate. Pilotul a redresat spre interior si a recuperat tractiunea, dar a lovit partea laterala a zidului", scriu cei de la McLaren.

"Rezultatele noastre indica faptul ca accidentul a fost cauzat de vanturile puternice si imprevizibile de pe circuit, la acel moment, vanturi care au afectat si alti piloti in mod similar, de exemplu pe Carlos Sainz Jr. Putem afirma in mod categoric ca masina lui Fernando nu a avut nici un fel de defectiune tehnica si nici nu si-a pierdut presiunea aerodinamica, chiar daca a fost supusa unor forte mari G", spun cei de la McLaren.

"Este exclusa posibilitatea ca nu au existat scurgeri de curent sau defectiuni ale sistemului ERS", sustine McLaren, pentru a demonta zvonurile conform carora Alonso ar fi lesinat din cauza ca a fost curentat inainte de accident. "Datele noastre arata ca Alonso a apasat pe frana inainte de impact, ceea ce demonstreaza ca era constient in acele momente", completeaza britanicii. 

"Dupa impact, masina s-a raschetat de zid timp de 15 secunde inainte de a se opri. Cele patru roti au ramas atasate de masina, insa nu a suferit daune ale sasiului sau ale structurii de rezistenta", incheie McLaren.

Alonso nu-si aminteste momentul impactului

Chiar daca pilotul s-a fotografiat pe patul de spital, transmitand fanilor mesajul ca este in regula, fostul sau manager, italianul Flavio Briatore, spune ca Alonso are o problema.

Potrivit lui Briatore, pilotul originar din Asturia nu si-ar aminti nimic din momentul accidentului suferit la Barcelona, dar tot fostul boss de la Renault adauga ca “acesta este un lucru cat se poate de normal”.

Ramane in spital pentru investigatii

Reprezentantul lui Alonso a spus ca acesta nu va iesi din spital pana cand nu va fi refacut complet pentru a duce o viata normala.

"Nu exista nici o graba sa il externam. El este intr-o stare perfecta. A suferit un impact lateral server si inca trebuie sa se recupereze. Nu stim cand timp va mai ramane in spital, o zi, doua sau trei, nu dorim sa ne grabim. Vom sta atata timp cat medicii considera ca trebuie, iar ei vor decide externarea in momentul in care Alonso va putea iesi in viata normala", a declarat Luis Garcia Abad, agentul pilotului McLaren. 



Simularea accidentului suferit de Fernando Alonso (Video)