Formula 1

Sebastian Vettel, oficial pilotul Ferrari din 2015

Scuderia Ferrari a anuntat joi, cu o zi inaintea debutului ultimului Mare Premiu al sezonului, ca germanul Sebastian Vettel va pilota pentru echipa de la Maranello alaturi de Kimi Raikkonen incepand cu sezonul viitor.

“Scuderia Ferrari a decis sa-si puna toata increderea in cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1. Sebastian Vettel reprezinta o combinatie unica de tinerete si experienta, aducand cu el acel spirit de echipa care se va dovedi atat de valoros alaturi de Kimi in fata provocarilor care ne asteapta. Cu Sebastian impartasim cu totii setea de victorii”, a declarat Marco Mattiacci, conducatorul din teren al echipei Ferrari.

Vettel isi incheiase demult conturile cu Red Bull, insa confirmarea sa la Ferrari a fost blocata de Fernando Alonso, care abia joi si-a luat adio de la mecanicii si conducerea Scuderiei.

Anuntul despartirii de Alonso a deblocat practic instalarea lui Vettel la Ferrari si de acum nu mai este loc de nicio interpretare.

In 2015, Ferrari ii va avea pe circuit pe Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen, germanul semnand un contract valabil pentru urmatorii trei ani. Kimi mai are contract cu Ferrari doar pana la finalul campionatului viitor.

"Cand eram copil, Schumi (n.r. - Michael Schumacher) in monopostul rosu era idolul meu, iar acum este o mare onoare sa primesc eu aceasta sansa. Scuderia Ferrari are o mare traditie in acest sport si sunt extrem de motivat sa readuc echipa in topul ierarhiei", a declarat Vettel dupa oficializarea trecerii sale la Ferrari.

Vettel a mai adaugat ca pentru el sa piloteze la Ferrari "este un vis devenit realitate".

Ferrari nu a mai castigat un titlu mondial la piloti din 2007, cand finlandezul Kimi Raikkonen aducea mult ravnitul trofeu dupa o lupta cu Lewis Hamilton, pe atunci debutant in echipa McLaren.

[news-110780]



Sebastian Vettel, oficial pilotul Ferrari din 2015