Formula 1

Sebastian Vettel domina prima zi a testelor de la Jerez

Noile monoposturi de Formula 1, care vor concura in sezonul 2015 al Campionatului Mondial, s-au intrecut, duminica, pentru prima data in acest an in cea dintai zi a testelor de iarna de la Jerez.

In pofida scepticismului aratat, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel a reusit cel mai bun timp pe pista din sudul Spaniei. La volanul noului model Ferrari SF15-T, Vettel a oprit cronometrul la 1:22.620 pe turul de circuit si l-a devansat pe suedezul Marcus Ericcson de la Sauber, cu 1:22.777.

Echipa resuscitata financiar peste iarna mare parte cu ajutorul infuziei de capil din partea sponsorilor pilotului brazilian Felipe Nasr a aparut si in culori noi, noul monopost Sauber fiind de un albastru izbitor.

Vicecampionul mondial Nico Rosberg s-a apucat de treaba ca un neamt adevarat si a parcurs peste 150 de tururi la volanului monopostului Mercedes, terminand ziua inaugurala de la Jerez in pozitia a treia, cu 1:23.106.

Rosberg a dominat prima jumatate a zilei si s-a clasat pe prima pozitie dupa primele ore ale testelor inaintea pauzei de pranz. Australianul Daniel Ricciardo s-a clasat pe patru cu Red Bull-Renault, echipa care a optat pentru un desen interesant al monopostului la testele din Jerez. Timpul lui Ricciardo a fost 1:23.338.

Valtteri Bottas (Williams) a fost al cincilea, cu 1:23.906, urmat de Carlos Saint Jr., noul pilot al Scuderiei Toro Rosso, cu 1:25.327.

Pe sapte, ultima pozitie, s-a clasat Fernando Alonso si al sau McLaren-Honda dupa doar sase tururi acoperite. Monopostul echipei britanice a intampinat probleme neprevazute si a fost retras in garaj pentru restul sesiunii, Alonso ramanand cu timpul de 1:40.730. Echiele Force India si Lotus au lipsit de la aceasta prima zi a testelor de la Jerez.



Sebastian Vettel domina prima zi a testelor de la Jerez