Formula 1

Scandal cat casa la Mercedes: Hamilton il acuza pe Rosberg ca l-a lovit deliberat

Tensiunea atinge cote uriase in cadrul echipei Mercedes dupa Marele Premiu al Belgiei, cursa in care cei doi piloti ai echipei germane s-au acrosat in turul al doilea indepartandu-se de obtinerea victoriei.

Nico Rosberg a plecat din pole position, dar a pierdut doua locuri imediat dupa stingerea luminilor rosii fiind depasit de Lewis Hamilton si Sebastian Vettel.

Instalat la conducere, Hamilton a fost ajuns dupa numai un tur de colegul sau, iar Rosberg a incercat un atac la exterior. Hamilton a strans pe viraj si germanul a atins cu eleronul din fata roata din stanga spate a coechipierului sau provocandu-i acestuia o pana.

Aruncat in spatele plutonului Hamilton nu a mai reusit sa revina si a abandonat cu patru tururi inaintea finalului, in timp ce Rosberg a incheiat pe locul doi fiind fluierat de fani in timpul festivitatii de premiere.

Toto Wolff, managerul echipei Mercedes, a declarat ca Rosberg va suporta consecintele actiunii sale, insa Hamilton a adaugat paie pe foc.

“Tocmai am avut o intalnire in care el practic a recunoscut ca a facut-o cu intentie. A spus ca ar fi putut evita acrosajul. Textual a spus ca a vrut sa dovedeasca ceva”, a declarat Lewis Hamilton, pilot care se considera victima unei actiuni deliberate din partea colegului sau.

“Il puteti intreba pe Fernando Alonso sau oricare alt pilot ca atunci cand o masina are jumatate de masina in fata celeilalte si tu esti pe interior, atunci e linia ta ideala”, a mai spus Hamilton in apararea sa.

In urma actiunii lui Rosberg acesta a castigat 18 puncte in fata lui Hamilton si s-a distantat la 29 de puncte in fata colegului sau in ierarhia generala a pilotilor dupa 12 curse disputate in acest sezon.



Scandal cat casa la Mercedes: Hamilton il acuza pe Rosberg ca l-a lovit deliberat