Formula 1

FOTO Un fan F1 s-a plimbat pe pista in timpul cursei din Singapore

Un spectator a patruns pe pista in timpul Marelui Premiu de Formula 1 din Singapore si a fost retinut la finalul cursei castigate de Sebastian Vettel (Ferrari).

Un barbat in varsta de 27 ani a profitat de neatentia oamenilor de securitate si a patruns pe pista in timpul cursei din Singapore plimbandu-se la pas intre virajele 13 si 14.

Incidentul petrecut in turul 37 din cele 61 programate a fost semnalat prin radio chiar de liderul Sebastian Vettel, care a anuntat disperat ca tocmai ce a trecut pe langa un spectator aflat pe pista. "Pe pista este un fan", a spus Vettel de doua ori, prin radio. 

Cursa a fost neutralizata din cauza acestui incident si reluata dupa patru tururi de mers in spatele masinii de siguranta.

La finalul cursei, Vettel l-a catalogat drept "nebun" pe cel care si-a pus viata in pericol intrat pe pista.

"In mod evident nu a fost periculos doar pentru el, ci si pentru piloti", a comentat Christian Horner, boss-ul de la Red Bull.

Franz Tost, boss-ul echipei Toro Rosso, a catalogat incidentul drept unul "periculos si total inacceptabil".

Nu este primul incident de acest fel, la Marele Premiu al Germaniei din 2000, pe Hockenheim Ring, un spectator a intrat pista, iar nu mai tarziu de acest an in China un spectator a traversat pista pe linia dreapta de start-sosire in timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere.

Vedeti mai jos pe unde a patruns spectatorul din Singapore pe circuit:



FOTO Un fan F1 s-a plimbat pe pista in timpul cursei din Singapore