Formula 1

Rosberg pleaca din fata lui Hamilton in cursa decisiva pentru titlu

Nico Rosberg face ca suspansul sa atinga cote maxime inaintea cursei de duminica in care se va juca titlul mondial al pilotilor in Formula 1.

Pilotul german de la Mercedes l-a invins in calificarile de sambata pe coechiperiul si rivalul sau Lewis Hamilton cu mai bine de trei zecimi, dar nu este suficient pentru a spera la titlu.

Asa cum a facut apel dupa cursa din Brazilia, Rosberg are nevoie de o victorie in Abu Dhabi, dar si de o intercalare a unuia dintre pilotii Williams intre el si Hamilton.

Massa a declinat oferta si a spus ca va pilota doar pentru el, astfel ca pentru Rosberg ramane doar varianta unui joc favorabil al rezultatelor.

Cei doi piloti de la Mercedes s-au duelat de la distanta inca de la primele iesiri pe circuit. Hamilton a dominat primele doua parti ale calificarilor, in prima depasindu-l chiar pe Rosberg, pentru ca in a doua pilotii de la Williams, Massa si Bottas, sa se interpuna intre cei doi rivali.

Ultima parte a calificarilor a apartinut insa lui Rosberg, pilot care la primul tur cronometrat a reusit sa opreasca cronometrul la 1:40.480, timp prin care l-a depasit pe Hamilton cu aproape patru zecimi.

Britanicul a facut o eroare la intrarea in ultimul viraj, cand a blocat puternic roata stanga fata si a pierdut timp pretios in raport cu rivalul sau din echipa Mercedes.

Pana la final timpii primilor doi au ramas nemodificati, astfel ca Rosberg a incheiat in fata lui Hamilton pentru o prima linie suta la suta Mercedes AMG.

Rezultate calificari Abu Dhabi: 1 Rosberg; 2 Hamilton; 3 Bottas; 4 Massa; 5 Ricciardo; 6 Vettel; 7 Kvyat; 8 Button; 9 Kimi; 10 Alonso

In aceste conditii startul cursei si mai ales negocierea in primul viraj, unul de stanga, al circuitului Yas Marina devin vitale pentru soarta campionatului.

Va reusi Rosberg sa-i fure titlul lui Hamilton in extremis la ultima cursa sau britanicul isi va tine emotiile in frau si va bifa al doilea campionat mondial dupa cel din 2008? Ce vor face pilotii Williams in ecuatia luptei pentru titlu si cum se vor comporta Fernando Alonso (Ferrari) si Sebastian Vettel (Red Bull) la ultimele curse pentru echipele lor?

Sunt intrebari la care vom afla raspunsul duminica dupa-amiaza live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00.

[news-110817]



Rosberg pleaca din fata lui Hamilton in cursa decisiva pentru titlu