Formula 1

Rosberg ii fura pole-ul lui Hamilton in Brazilia. Calcule pentru titlu

Nico Rosberg i-a smuls pole position-ul lui Lewis Hamilton la Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, cu doua curse ramase din actualul sezon.

Hamilton parea ca va lua locul intai in calificari, dupa ce reusise cel mai rapid tur in ultimele secunde.

Insa germanul Rosberg se afla inca pe traseu si a terminat mai rapid cu 0.033 secunde. Acest lucru inseamna ca Rosberg va fi anul acesta pilotul cu cele mai multe pole-uri.

Rosberg intra in Brazilia cu 24 de puncte in spatele lui Hamilton, care a castigat 10 curse, fata de cele doar patru ale germanului in acest an. In clasament mai sunt disponibile 75 de puncte, cu doua curse ramase, cea de aici (25 de puncte) si cea de la Abu Dhabi peste doua saptamani (50 de puncte).

Titlul nu va fi decis in cursa de duminica din Brazilia. Daca Hamilton va castiga in Brazilia, iar Rosberg nu termina cursa, britanicul va avea 49 de puncte avans inainte de Abu Dhabi. Acolo, Hamilton va trebui sa termine pe locul 10 sau mai sus ca sa ia titlul de campion.

Daca Rosberg castiga in Brazilia, iar Hamilton abandoneaza, Rosberg va trece pe locul 1 in clasament cu 1 punct avans, ceea ce inseamna ca va trebui sa termine in fata britanicului la Abu Dhabi pentru a castiga campionatul.

Daca Hamilton va castiga in Brazilia, cu Rosberg pe locul secund, Hamilton va avea la Abu Dhabi 31 de puncte avans. Daca Rosberg va castiga in ultima cursa, iar Hamilton va termina pe locul sase sau mai jos, atunci Rosberg ca fi campion.



Rosberg ii fura pole-ul lui Hamilton in Brazilia. Calcule pentru titlu