Formula 1

Rosberg castiga in Brazilia si amana deznodamantul titlului mondial pentru ultima cursa

Nico Rosberg a valorificat plecarea din pole position in Marele Premiu al Braziliei si a castigat cursa de al Interlagos cu un avans de o secunda si jumatate in fata coechipierului sau, Lewis Hamilton.

Chiar daca a recuperat sapte puncte din ecartul de puncte care il separa la general de Hamilton, sansele lui Rosberg la titlul mondial nu depind exclusiv de el si are nevoie de un joc favorabil al rezultatelor.

In acest moment, dupa cursa din Brazilia Hamilton conduce cu un avans de 17 puncte in fata lui Rosberg in conditiile in care britanicul are nevoie de un loc doi la Abu Dhabi pentru a obtine al doilea titlu mondial din cariera.

Pentru cursa finala din Emiratele Arabe Unite se dubleaza punctele puse in joc, invingatorul intre invingator si locul doi fiind o diferenta de 14 puncte.

Astfel, pentru a spera la titlul mondial, Rosberg are nevoie de victorie in Abu Dhabi si de o clasare a lui Hamilton mai jos de locul al doilea, aceasta in conditiile in care ambii piloti raman in cursa pana la final.

Imediat dupa stingerea luminilor rosii Rosberg a plecat foarte bine din grila si a condus pluton in fata lui Hamilton, insa dupa sapte tururi germanul avea sa predea pentru prima data sefia in urma intrarii sale la boxe.

Hamilton si Nico Hulkenberg de la Force India au trecut pentru scurt timp la conducere, dupa care Rosberg si-a reluat pozitia fruntasa in ierarhia cursei.

Momentul decisiv al cursei s-a petrecut la al doilea rand de intrari la boxe. Rosberg a schimbat din nou primul, in turul 27 din cele 71 programate, si a cedat primul loc coechipierului sau.

Hamilton a ramas pe circuit si a reusit cel mai rapid tur in cursa distantandu-se la aproape 23 de secunde in fata lui Rosberg. Un ecart care i-ar fi permis britanicului sa gestioneze la limita o posibila iesire in fata germanului.

Inainte de intrarea sa la pit stop, Hamilton a scapat masina de sub control intr-un viraj de stanga si, chiar daca a controlat-o in extremis, a pierdut sase secunde dintr-un foc revenind pe doi in spatele lui Rosberg.

Ultimele mai bine de zece tururi l-au gasit pe Hamilton in urmarirea lui Rosberg, diferenta dintre cei doi fiind inghetata de german la jumatate de secunda.

Hamilton nu a schitat niciun atac decisiv, aratand o prudenta excesiva pentru stilul sau impulsiv, preferand sa limiteze pierderile inaintea cursei finalei din Abu Dhabi.

Podiumul din Brazilia a fost completat de Felipe Massa, favoritul publicului local, cel care a reusit o cursa formidabila de recupereare dupa ce in prima parte a intrecerii a ispasit o penalizare pentru depasirea vitezei pe linia boxelor.

Pilotii de la Ferrari au avut parte la randul lor de propriul moment de glorie, Fernando Alonso depasindu-l pe Kimi Raikkonen intr-un duel foarte intens pentru pozitia a sasea.

Rezultatele cursei din Brazilia: 1.Rosberg, 2.Hamilton. 3.Massa, 4.Button, 5.Vettel, 6.Alonso, 7.Raikkonen, 8.Hulkenberg, 9.Magnussen, 10.Bottas.

[news-110556]



Rosberg castiga in Brazilia si amana deznodamantul titlului mondial pentru ultima cursa