Formula 1

Nico Rosberg castiga in Bahrain si ajunge la cinci victorii la rand

Nico Rosberg este pe val dupa ce a castigat primele doua curse ale sezonului 2016 si a ajuns la cinci succese la rand. Germanul de la Mercedes este lider in clasamentul pilotilor din Formula 1.

Pilotul german al echipei de uzina Mercedes s-a impus, duminica, in Marele Premiu din Bahrain, a doua cursa a sezonului, in fata finlandezului Kimi Raikkonen si a britanicului Lewis Hamilton.

Rosberg, al doilea pe grila, a profitat de startul slab al coechipierului sau si s-a instalat la conducere, in timp ce Hamilton a fost acrosat in primul viraj de finlandezul Valtteri Bottas (Williams).

Campionul mondial a schimbat strategia din mers si a optat pentru mediumuri la prima oprire programata, reusind sa revina in lupta pentru podium.

De un start slab a avut parte si Kimi Raikkonen, acesta fiind depasit la un moment dat de patru monoposturi.

Ramas singurul reprezentant al Scuderiei Ferrari in cursa, dupa ce Sebastian Vettel a abandonat in timpul turului de incalzirea, Raikkonen a reusit sa le tina piept celor de la Mercedes si sa obtina locul doi la final.

Vettel, al treilea dupa calificari, a iesit din cursa inainte ca aceasta sa inceapa cu adevarat. O problema aparuta din senin l-a fortat pe pilotul Scuderiei Ferrari sa traga pe dreapta invaluit intr-un urias fum alb. Este prima cursa in care Vettel nu ia startul in cariera.

Cursa din Bahrain a oferit si doua surprize placuta. Prima tinde sa nu mai fie de acum o surpriza si se numeste Romain Grosjean, pilotul echipei debutante Haas Racing ocupand la final un excelent loc cinci.

Debutant in Formula 1 ca inlocuitor al lui Fernando Alonso, pilot aflat in convalescenta dupa accidentul din Australia, belgianul Stoffel Vandoorne s-a clasat pe locul 10 si a adus un punct pentru McLaren-Honda.

De asemenea, clasat al saselea, olandezul Max Verstappen a adus primele puncte pentru echipa Toro Rosso in Bahrain.

Rezultate

Curiozitate

McLaren-Honda a ajuns la 11 puncte in ultimele 11 curse din Formula 1, in timp ce Haas Racing a adunat deja 18 puncte in primele doua curse din istoria echipei americane in Marele Circ.

Rosberg, egalul lui Moss

Nico Rosberg l-a egalat pe britanicul Stirling Moss la numarul de victorii (16) intr-o ierarhie a celor mai multe victorii obtinute de pilotii fara niciun titlu mondial obtinut.

[news-118559]



Nico Rosberg castiga in Bahrain si ajunge la cinci victorii la rand