Formula 1

Rosberg accepta infrangerea: “Lewis merita titlul”

Nico Rosberg a luptat pana la ultima cursa pentru titlul mondial, dar in cele din urma a fost lipsit de sansa si de o masina competitiva chiar cand avea mai mare nevoie de soliditatea monopostului Mercedes.

Plecat din pole position in cursa decisiva din Abu Dhabi, germanul a plecat lent din grila si a pierdut prima pozitie imediat dupa start in fata lui Hamilton.

A urmat pierderea sistemului KERS si scaderea puterii motorului, pentru ca pe finalul cursei sa aiba probleme si cu franele monopostului.

In cele din urma, Rosberg s-a tarat pana la linia de sosire pe care a trecut-o in pozitia a 14-a fiind depasit cu un tur de Hamilton.

La final germanul si-a recunoscut cu sportivitate infrangerea si l-a felicitat pe coechipierul sau incoronat campion mondial.

“Una peste alta, Lewis merita acest titlu mondial. Sunt foarte dezamagit, dar ce mi s-a intamplat in aceasta cursa nu a schimbat cu nimic soarta campionatului. El a fost un pic mai bun decat mine, dar sunt multumit ca in ultimii doi ani am fost mai solid in calificari, ceea ce constituie o baza de plecare pentru viitor”, a fost mesajul lui Rosberg.

Lewis Hamilton a obtinut al doilea titlu mondial din cariera si primul pentru Mercedes. Britanicul aduce primul titlu al pilotilor pentru echipa germana dupa Juan Manuel Fangio.



Rosberg accepta infrangerea: “Lewis merita titlul”