Formula 1

Renault nu va mai furniza motoare in Formula 1

Constructorul francez Renault a anuntat ca nu va mai furniza propulsoare pentru monoposturile din Formula 1.

Anuntul a fost facut de Carlos Ghosn, presedintele grupului Renault, care a mai spus ca la finalul anului in curs va inceta si colaborarea cu echipa Red Bull.

"Am anuntat deja oficialii din Formula 1 si le-am spus sa nu mai conteze pe noi ca furnizor de motoare. S-a terminat", a spus Ghosn.

Mutarea celor de la Renault vine in contextul incercarii de preluare a echipei Lotus, constructorul francez intentionand sa concureze din 2016 din nou sub propriul nume, asa cum s-a intamplat la cele doua titluri mondiale aduse de Fernando Alonso in 2005 si 2006.

Ghosn nu exclude insa nici posibilitatea ca Renault sa iasa complet din Marele Circ.

"Vom parasi competitia sau vom concura sub propriul nostru nume. Nu am luat inca o decizie finala", a mai spus presedintele de la Renault.

Anuntul divortului dintre Renault si Red Bull l-a intristat pe Sebastian Vettel, pilot care a cucerit cele patru titluri mondial in aceasta combinatie.

"Renault a facut o treaba fantastica furnizand motoare puternice si tehnica de ultima generatie. Sper sa ramana in sport", a comentat actualul pilot de la Ferrari.



Renault nu va mai furniza motoare in Formula 1