Formula 1

Renault anunta revenirea in Formula 1

Renault este gata sa revina in Formula 1 la constructori, in sezonul 2016, dupa ce a decis preluarea echipei Lotus. 

Decizia a fost discutata repetat in interiorul grupului francez, ins acum este confirmata. Directorul companiei, Carlos Ghosn a declarat: "Aveam doua alegeri: sa revenim 100% sau sa plecam. Dupa un studiu, am decis ca Renault sa fie in F1 din 2016."

Cei de la Renault au mai afirmat ca preluarea echipei Lotus nu este inca incheiata, dar ca " se va face in cel mai scurt timp posibil". Compania a adaugat ca joi s-au semnat contractele princiopale. 

Aceasta mutare pune capat speculatiilor legate de viitorul celor de la Lotus, care detine patru titluri de campioana mondiala, doua ca Benetton cu Michael Schumacher in 1994 si 1995, iar doua ca Renault cu Fernando Alonso in 2005 si 2006.

Renault a vandut echipa catre grupul Genii Capital la finalul lui 2009, cand a decis sa iasa din F1 de la constructori si sa ramana doar ca producator de motoare.

Ghosn a decis ca Renault poate fi prezenta in F1 ca o echipa de sine statatoare, dupa ruperea relatiilor cu Red Bull. Renault si Red Bull au castigat patru titluri mondiale "duble", la piloti si constructori, intre anii 2010 si 2013, insa tensiunea intre cele doua entitati a crescut dupa ce producatorul francez nu a putut crea un motor competitiv in noua formula turbo hibrid introdusa la inceputul anului 2014.

Red Bull avea un contract cu Renault pana la finalul lui 2016, insa l-a rupt din aceasta vara pentru a incerca sa gaseasca un alt motor.



Renault anunta revenirea in Formula 1