Formula 1

Red Bull cauta alternative la Renault

Inceputul slab de sezon cu doar 15 puncte adunate in primele doua curse este pus de oficialii echipei Red Bull pe seama pachetului tehnic pus la dispozitie de motoristul Renault.

In aceste conditii, Dr.Helmuth Marko, una dintre figurile emblematice si un factor important de decizie la Red Bull, a lansat un ultimatum pentru constructorul francez.

“Daca nu se observa imbunatatiri notabile in urmatoarele doua sau trei luni, vom cauta alternative in alta parte”, a declarat Marko in presa de specialitate.

Taram al speculatiilor, in Formula 1 au si aparut speculatii care vorbesc despre o apropiere a celor de la Red Bull de constructorul Mercedes, cel care ofera in acest moment cel mai puternic si fiabil motor din Marele Circ.

Cu toate acestea, publicatia germana Sport Bild scrie ca pentru moment Mercedes nu reprezinta o optiune pentru Red Bull si ca motoristul cu sediul la Stuttgart “nu doreste sa ofere suport cel mai important concurent din Formula 1”.

Aceeasi sursa sustine ca mai degraba cei de la Red Bull ar urmari ca pe termen mediu si lung sa fie propulsati de un motor propriu si sa devina o echipa de sine statatoare din acest punct de vedere, precum Ferrari si Mercedes, cu motor si sasiu propriu.

Potrivit lui Marko, motorului Renault pe care il au la dispozitie Sebastian Vettel si Daniel Ricciardo ii lipsesc 80 de cai putere, insa acelasi oficial de la Red Bull spera ca “Renault sa-si tina sub control problemele si sa gaseasca o rezolvare la acestea”.



Red Bull cauta alternative la Renault