Formula 1

Raikkonen si-a prelungit contractul cu Ferrari

Kimi Raikkonen, ultimul pilot care a cucerit titlul mondial al pilotilor pentru Scuderia Ferrari in 2007, a primit din partea conducerii de la Maranello un nou contract.

Raikkonen, 36 ani, a semnat cu Ferrari prelungirea intelegerii pentru inca un an, astfel ca sezonul 2017 il va gasi pe carismaticul finlandez in continuare la volanul monopostului rosu.
 
Chiar daca nu a castigat nicio cursa de la revenirea la Ferrari, fiind depasit de Fernando Alonso in 2014 si de Kimi Raikkonen in 2015 in termeni de performanta, Raikkonen ramane un pilot de top si un animator al campionatului.
 
Pastrarea lui Raikkonen la Ferrari mai inseamna si ca oficialii echipei Calutului Cabrat nu au gasit un inlocuitor pe masura acestuia.
 
Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Carlos Sainz sau Sergio Perez, toti in vizorul Ferrari, se afla sub contract cu echipele lor si astfel nu au putut fi contactati.
 
Pentru Raikkonen va fi al saptelea sezon la Ferrari si al patrulea consecutiv.
 
Raikkonen a obtinut 20 de victorii in Formula 1, noua dintre acestea alaturi de Ferrari.
 
Dupa aventurile in NASCAR si WRC, Raikkonen are un singur succes in Marele Circ obtinut cu Renault in 2013.
 
Raikkonen are patru clasari pe podium in cele noua curse disputate pana acum in 2016, terminand pe doi in Bahrain si Rusia.



Raikkonen si-a prelungit contractul cu Ferrari