Formula 1

Raikkonen explica in stilul propriu situatia de la Ferrari: “Nu suntem prosti”

Kimi Raikkonen a revenit in acest an la Ferrari, dar nu a reusit sa impresioneze cu nimic in primele trei curse. Nici nu avea cum sa obtina mai mult decat un loc sapte in conditiile in care monopostul Scuderiei de la Maranello si-a aratat limitele.

Campion mondial cu Ferrari in 2007, Raikkonen este optimist ca diferenta fata de Mercedes va fi recuperata in perioada urmatoare prin introducerea unor elemente noi la monopost.

“Cel putin pe hartie traseul din Bahrain a fost cel mai dificil pentru noi, dar avem unele componente noi care vor fi puse pe monopost si speram sa imbunatatim rezultatele. Stim ce avem de facut si toata lumea trage suta la suta, dar este nevoie de timp. Nu suntem prosti si am incredere in echipa”, a declarat Raikkonen.

Raikkonen este ultimul pilot care a adus titlul pentru Ferrari. S-a intamplat in 2007, pentru ca un an mai tarziu Felipe Massa sa rateze pentru doar cateva viraje titlul in fata lui Lewis Hamilton.

In ultimii patru ani Fernando Alonso a incercat fara succes sa opreasca hegemonia lui Sebastian Vettel. Spaniolul a fost cel mai aproape de titlu in 2010 si 2012, cand a incheiat la doar patru, respectiv trei puncte in spatele germanului de la Red Bull.



Raikkonen explica in stilul propriu situatia de la Ferrari: “Nu suntem prosti”