Formula 1

Proiectul Forza Rossa, mai aproape ca niciodata sa aduca Romania in Formula 1

Recentele falimente si retrageri din Formula 1 aduc in atentie din nou echipa romaneasca Forza Rossa, care doreste sa intre in acest sport. Declaratii din interior vorbesc despre un posibil debut chiar in anul 2015.

Fostul management condus de romani de la echipa Caterham, echipa intrata in insolventa, se concentreaza acum pe crearea Forza Rossa, in frunte cu Colin Kolles.

Kolles, cetatean roman, a plecat cu scandal de la Caterham. Cei de acolo au aflat ca firma aflata din spatele acestuia, cea care practic finanta activitatea si acum a oprit banii, era condusa de Constantin Cojocar, angajat pe functia de om de serviciu. Cojocar este un fost jucator de fotbal de la Steaua. Informatiile au fost aduse de The Independent.

Cojocar ar fi confirmat celor de la Caterham ca finantarea merge acum catre Forza Rossa, dealerul Ferrari din Romania aflat pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti din Otopeni, iar aceasta echipa va primi curand acceptul sa intre in F1.

"In iunie 2014, Forza Rossa a primit o scrisoare de intentie de la FIA care ii va permite sa intre in Formula 1 in urmatorii doi ani", a spus Cojocar.

"Forsa Rossa spara sa poata concura din 2015, dar timpul de pregatire este scurt."

Finantarea echipei ar putea fi una dintre probleme. Proiectul este condus de Ion Bazac, fost ministru. "Forza Rossa cauta alternative de finantare si este dificil de gasit suport in Romania", a spus acesta.

In Formula 1, Marussia si Caterham s-au retras, dar pe teava par a fi Forza Rossa si o alta echipa, Haas F1.

O data cruciala este 1 noiembrie. Atunci vom afla ce echipe vor plati cei 500.000 de dolari, taxa oficiala de inscriere pentru sezonul 2015.



Proiectul Forza Rossa, mai aproape ca niciodata sa aduca Romania in Formula 1