Formula 1

Pole position pentru Rosberg in Ungaria. I-a furat prima pozitie lui Hamilton

In Formula 1 nu este nevoie doar de o masina puternica si bine echilibrat, ci de multe ori pilotii trebuie sa se foloseasca cu abilitate de inteligenta pentru a obtine rezultate pozitive.

A fost cazul lui Nico Rosberg, sambata, in calificarile Marelui Premiu al Ungariei, unde a obtinut cel mai bun timp profitand de un moment de nebuloasa in finalul celei de-a treia parti a sesiunii cronometrate.
 
Lewis Hamilton se afla la conducere cu un avans de 93 de miimi in fata coechipierului sau de la Mercedes cand oficialii au scos steagurile galbene pentru rasucirea pe circuit a spaniolului Fernando Alonso de la McLaren-Honda.
 
Hamilton a incetinit si astfel ultimul sau tur a fost compromis. Alonso a repornit si in consecinta neutralizarea a disparut, iar Rosberg a profitat la maxim de acest moment reusind sa coboare la sub un minut si 20 de secunde pe turul de circuit.
 
Pentru Rosberg este al doilea pole position din cariera obtinut la Hungaroring, in timp ce Hamilton a ratat a patra plecare din prima pozitie a grilei in cursa maghiara din ultimii cinci ani.
 
Calificarile de la Hungaroring au debutat cu o intarziere de zece minute din cauza ploii, iar prima parte a avut nu mai putin de patru intreruperi cu steag rosu intr-un interval de 17 minute.
 
In cele din urma sesiunea de calificari care ar fi trebuit sa dureze o ora s-a incheiat dupa doua ore cu Rosberg in pole position.
 
Cursa de duminica se anunta una extrem de interesanta, mai ales duelul din primul viraj dintre cei doi coechipieri si rivali la titlu, Rosberg si Hamilton.

Rezultatele din calificari:


sursa: twitter.com/f1



Pole position pentru Rosberg in Ungaria. I-a furat prima pozitie lui Hamilton