Formula 1

Pole position pentru Nico Rosberg in State. Ploaia si-a facut din nou de cap

Reprogramata pentru ziua de duminica, sesiunea de calificari pentru Marele Premiu din Statele Unite de la Austin, Texas, a fost redusa la doar doua parti, iar germanul Nico Rosberg a stabilit timpul de referinta in conditii infernale.

Organizatorii au renuntat la ultima parte a calificarilor in care ar fi trebuit sa se infrunte primii zece clasati din cauza ploii si a apei care a inundat la propriu mai multe zone de pe Circuitul Americilor.

Astfel, pentru a treia cursa la rand, Nico Rosberg va porni din pole position, fiind urmat pe grila de coechipierul sau Lewis Hamilton si de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull-Renault.

Daniil Kvyat s-a clasat pe patru si va pleca in cursa din linia a doua alaturi de coechipierul sau de la Red Bull, in timp ce fostul campion mondial Sebastian Vettel (Ferrari) a avut al saselea timp si va imparti linia a treia la start alaturi de mexicanul Sergio Perez de la Force India-Mercedes.

Reactii

"Este o provocare uriasa sa concurezi in asemenea conditii, dar am reusit un tur bun si iesirea pe circuit in acel moment a contat enorm de mult", a spus Rosberg.

La randul sau, Hamilton a adaugat: "Sper ca vremea se va imbunatati pana la ora cursei. Cred ca traseul s-ar fi curatat daca toate masinile ar fi iesit pe circuit. Eu abia asteptam sa ies pe circuit".

"Vom incerca sa obtinem maximum din aceasta pozitie. Nu stim cum va fi vremea, dar cu siguranta ne vom distra", a comentat si Ricciardo.

Cursa de la Austin este programata duminica seara de la ora 21:00, aceasta daca vremea va permite si nu vom asista la o noua amanare.

Ierarhia din calificari:



Pole position pentru Nico Rosberg in State. Ploaia si-a facut din nou de cap