Formula 1

Pole position pentru Nico Rosberg in cursa de casa de la Hockenheim

Pilotul german Nico Rosberg a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Germaniei.

Rosberg la devansat cu o zecime pe coechipierul sau Lewis Hamilton, dupa ce acesta a comis o greseala in virajul sase in ultimul tur cronometrat.

Al treilea timp i-a apartinut australianului Daniel Ricciardo, care l-a devansat la randul sau pe mai tanarul coechipier Max Verstappen.

Locul cinci pentru finlandezul Kimi Raikkonen si pozitia a sasea pentru Sebastian Vettel, cvadruplul campion mondial aflat intr-o vizibila scadere de forma.

Hamilton, liderul campionatului, a dominat primele doua secvente din calificarile de la Hockenheim si fara acea eroare din ultimul tur era favorit la pole position.

In aceste conditii, Rosberg are prima sansa la victorie si la revenirea pe primul loc in clasamentul pilotilor inaintea pauzei de vara.

Cei doi au inceput duelul in antrenamentele libere de vineri, ambele dominate de Rosberg, si vor continua sambata de la 15:00, live text in aceasta pagina, cu sesiunea de calificari.

Hamilton il domina pe Rosberg la capitolul plecari din pole position in acest an (6-5).

In 2014, la ultima prezenta a Marelui Circ la Hockenheim, Rosberg a castigat cursa cu plecare din pole position.

Hamilton a castigat la randul sau o singura data pe legendarul traseu german, in 2008, cand de asemenea a pornit din prima pozitie a grilei.

De altfel, de sase ori la ultimele 9 curse de la Hockenheim pilotul aflat in pole position a si castigat cursa.



Pole position pentru Nico Rosberg in cursa de casa de la Hockenheim