Formula 1

Noul monopost McLaren-Honda are mari probleme la partea electrica

Doar doua tururi complete a acoperit monopostul celor de la McLaren echipat cu motorul Honda, marti, in prima zi a testelor de la Abu Dhabi.

Problemele nu au ocolit echipa britanica nici miercuri, in a doua zi de teste, iar directorul de cursa Eric Bouiller nu-si explica ce s-a intamplat peste noapte, cand mecanicii rezolvasera dificultatile electrice din prima zi.

“Este greu de inteles. Peste noapte totul a decurs bine, cateva probleme am avut, dar am reusit sa le remediem. La sase am deschis garajul si totul era in regula. Masina era la sol gata sa porneasca la opt si jumatate. La noua am programat prima iesire pe pista, insa ceva nu a mers cum trebuie si astfel am fost obligati sa demontam intregul sistem electronic”, a povestit Boullier pentru Autosport.

Acesta a mai adaugat ca electronica unei masini de Formula 1 este o parte complicata, dar nu si-a pierdut optimismul ca noua McLaren-Honda va reusi sa se ridice la nivelul asteptarilor.

Stoffel Vandoorne, pilotul belgian de teste folosit de McLaren pentru testele de la Abu Dhabi, a reusit sa parcurga cateva tururi miercuri dupa-amiaza, dar masina s-a oprit din nou.

Honda revine in Formula 1 dupa mai multi ani de absenta tocmai datorita propulsoarelor turbo de 1.6 litri introduse de FIA din 2014, iar japonezii vor sa se bata inca din primul an cu nemtii de la Mercedes.



Noul monopost McLaren-Honda are mari probleme la partea electrica