Formula 1

Noul monopost Ferrari a fost lansat. Vettel, rezervat in privinta potentialului acestuia

Scuderia Ferrari a lansat, vineri, noul monopost pentru sezonul 2015 de Formula 1, ocazie cu care cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel a pozat in culorile echipei de la Maranello. Obiectivul celor de la Ferrari este de a obtine doua victorii in acest an, desi Vettel se arata mai degraba rezervat in privinta potentialului acestui monopost proaspat lansat.

Denumit SF15T, noul monopost produs in uzinele de la Fiorano, a fost prezentat publicului, iar Vettel, pilotul de la care intreaga suflare a “feraristilor” asteapta readucerea Scuderiei in lupta pentru victorii a indemnat la calm.

Germanul a avut un discurs moderat si realist, afirmand ca rabdarea va reprezenta cheia succesului in procesul de revenire a echipei Ferrari in topul mondial.

“Exista numeroase schimbari care se vor produce, cu oameni noi in pozitii noi, aici fiind vorba si de mine, asa ca este nevoie de timp pentru ca lucrurile sa se aseze inainte de a incepe sa facem primele progrese”, a spus Vettel pentru site-ul oficial al celor de la Ferrari.

Acesta a mai spus ca este increzator ca echipa se indreapta in directia cea buna si ca ar fi contraindicat sa existe asteptari prea mari de la inceput.

“Trebuie sa ne amintim ca venim dupa un sezon 2014 dominat de o singura echipa, asa ca va fi dificil sa venim langa ei inca de la inceput. Principala tinta pentru noi este sa incepem sa lucram cu adevarat impreuna, sa incepem sa facem progrese si sa ne apropiem din ce in ce mai mult pe masura ce avansam in campionat”, a mai spus Vettel.

La randul sau, Kimi Raikkonen spera ca lectiile invatate in 2014 sa foloseasca in noul sezon pentru apropierea de rivalii din campionat.

“Am inteles numeroase lucruri si din fericire speram ca in acest an sa reparam situatia, sa fim mai puternici ca echipa”, a spus finlandezul care in 2007 obtinea ultimul titlu mondial la piloti pentru Ferrari.



Noul monopost Ferrari a fost lansat. Vettel, rezervat in privinta potentialului acestuia