Formula 1

Noi detalii despre Michael Schumacher: „Nu poate merge, nici macar nu se poate ridica”

In presa germana de luni a aparut un articol conform caruia Michael Schumacher poate merge din nou. Aceste dezvaluiri au obligat o reactie oficiala din partea managerului fostului pilot, dupa ani de zile in care nu s-a spus nimic concret.

Ziarul Bunte a publicat luni o coperta infatisandu-l pe Schumacher, cu titlul „Poate merge din nou”. In articol se afirma ca Schumi este „foarte slab, dar poate merge din nou cu ajutor din partea terapeutilor. Poate face cativa pasi si este capabil inclusiv sa ridice un brat”.

Bunte a citat ca sursa un prieten apropiat al lui Schumi.

Articolul a starnit reactii ample, ceea ce a fortat un raspuns oficial. Avocatul familiei Schumacher, Felix Damm, a afirmat ca „Schumi nu poate merge. Nu se poate nici macar ridica cu ajutorul terapeutilor”.

Declaratiile lui Daum au fost completate de managerul lui Schumacher, Sabine Kehm. „Din pacate suntem fortati de  niste zvonuri aparute in presa sa clarificam. Michael nu poate merge. Sunt niste speculatii iresponsabile care dau sperante false multor oameni”, a spus Kehm.

Nu este prima oara cand presa germana face speculatii despre starea lui Schumi pentru a-si spori vanzarile. La inceputul anului 2016, un ziar local a anuntat ca fostul pilot a murit.

Din ultimele declaratii oficiale se poate deduce ca Schumi, din pacate, este imobilizat la pat dupa aproape trei ani de zile de la tragicul accident de pe 29 decembrie 2013.

Cel mai probabil el se afla in stare vegetativa  sau stare vegetativa persistenta. In stare vegetativa, corpul este complet imobilizat, capabil doar de niste reactii fizice sporadice, reflexe, dar o parte a creierului functioneaza fiind capabila sa inteleaga ceea ce se petrece in jur. Starea vegetativa este descrisa de medici drept un prizonierat in propriul corp.

[news-120585]



Noi detalii despre Michael Schumacher: „Nu poate merge, nici macar nu se poate ridica”