Formula 1

Nico Rosberg si-a anuntat retragerea din Formula 1

Proaspatul campion mondial in Formula 1, germanul Nico Rosberg, si-a anuntat, vineri, retragerea din Marele Circ la doar 31 de ani.

Rosberg a facut anuntul pe reteaua de socializare Facebook.

"Dupa 25 de ani in curse, visul meu a fost sa devin campion mondial in Formula 1. Indiferent de munca grea, durere, sacrificii, acesta a fost telul meu. Si l-am atins. Am urcat muntele, sunt in varf, este minunat. Cand am castigat cursa de la Suzuka, moment care a facut ca destinul titlului mondial sa fie in mainile mele, marea presiune a inceput si m-am gandit sa pun capat carierei daca ajung campion mondial. Duminica dimineata, in Abu Dhabi, am stiut ca ar putea fi ultima mea cursa, asa ca mi-am pus ordine in ganduri inaintea cursei. Am vrut sa ma bucur de fiecare moment al acestei experiente, stiind ca va fi pentru ultima data. Apoi luminile s-au stins si am avut parte de cele mai intense 55 de tururi din viata mea. Am luat decizia de a ma retrage luni noapte. Dupa ce am reflectat o zi intreaga primele persoane carora le-am spus au fos Vivian (n.r. - sotia lui) si George (n.r. - Nolte, managerul sau), urmati apoi de Toto (n.r. - Wolf, managerul echipei Mercedes)", a scris Rosberg pe contul sau de Facebook.

[news-122159]

Pentru Doar cinci puncte avans, Nico Rosberg a obtinut titlul mondial in fata coechipierului sau Lewis Hamilton la finalul sezonului 2016.

Cu 206 starturi in Formula 1, Rosberg a bifat 23 de victorii, 57 de clasari pe podium si a pornit de 30 de ori din pole position dupa un debut in urma cu fix zece ani alaturi de echipa Williams in Marele Premiu al Bahrainului.



Nico Rosberg si-a anuntat retragerea din Formula 1