Formula 1

Nico Rosberg, pole position in Abu Dhabi la ultima cursa a sezonului

Germanul Nico Rosberg termina en fanfare sezonul de Formula 1 cu pole position in cursa finala de la Abu Dhabi.

Acesta este al saptelea pole position al sezonului pentru pilotul de la Mercedes si al saselea consecutiv. Recordul de plecari consecutive din pole position ii apartine legendarului Ayrton Senna, cu 8 pole-uri in anii 1988-89.

Rosberg a oprit cronometrul la 1:40.237 si l-a devansat cu aproape patru zecimi pe coechipierul sau Lewis Hamilton, campionul mondial din acest an.

Al treilea timp in calificari a apartinut finlandezului Kimi Raikkonen, cel mai bine plasat pilot al Scuderiei Ferrari, cu 1:41.051.

Raikkonen va imparti linia a treia la start cu mexicanul Sergio Perez, pilotul de la Force India-Mercedes cronometrat in 1:41.184.

Surpriza neplacuta a calificarilor de sambata s-a numit Sebastian Vettel, fostul campion mondial fiind doar al 16-lea, cu 1:42.941. Vettel si-a incheiat cel mai devreme dintre favoriti evolutia in Q1 si a crezut ca a facut suficient pentru a obtine calificarea mai departe, insa calculele germanului nu s-au potrivit cu realitatea de pe pista.

Lovit de nesansa a fost si Fernando Alonso, pilotul de la McLaren-Honda care a avut o evolutie decenta inainte de a suferi o pana pe stanga spate. Alonso a incheiat cu al 17-lea timp.

In ceea ce-l priveste pe Alonso, acesta a dezmintit zvonurile care vorbeau despre o posibila retragere a sa din Formula 1 dupa cursa de duminica.

“Voi fi pe grila in 2016. Nu mai am altceva de spus”, a spus Alonso, raspunzanda la o tema lansata in spatiul public de Ron Dennis, CEO la echipa McLaren-Honda.



Nico Rosberg, pole position in Abu Dhabi la ultima cursa a sezonului